U Kuli održano predavanje o bezbednosti motociklista u saobraćaju

U Svečanoj sali Opštine Kula održano je predavanje na temu Bezbednost motociklista u saobraćaju o kojoj su govorili stručnjaci iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, kao i licencirani instruktori za praktičnu obuku, a organizator predavanja bio je Savet za saobraćaj Opštine Kula.

Ivan Bojović iz Agencije za bezbednost saobraćaja je rekao da je obuka namenjena najmlađoj populaciji, gde spadaju mladi ljudi od 16 do 25 godina. On je naglasio da polaznici iz autoškola veoma nespremno izlaze u saobraćaj, tako da je ovaj trening koncipiran tako da nauče motocikliste kako da izbegnu opasnu iznenadnu situaciju. Obuka se sastojala iz teorijskog i praktičnog dela, a kako ističe Bojović primetan je trend smanjenja poginulih i povređenih osoba, što je znak da se radi dobar posao. Napomenuo je da se kod nas još uvek malo nosi zaštitna oprema, posebno kad su kacige u pitanju, iako Zakon to nalaže. Zato je Savet namenio polaznicima obuke kacige na poklon, a Agencija promotivni materijal koji će im takođe značiti u saobraćaju.

Predsednik Saveta za saobraćaj, Karolj Valka je istakao da lokalna samouprava u saradnji sa Savetom za sobraćaj teži da što bolje organizuje obuke. Valka je istakao da je rad Saveta najviše koncentrisan na pomoć najmlađim sugrađanima, podsetivši da su pored škola prisutne jedinice Policije, a najavio je i novu akciju podele autosedišta.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar