U Kuli održana tribina Kako prepoznati nasilje i na koji način reagovati

Tribina pod nazivom Kako prepoznati nasilje i na koji način reagovati održana je u Kuli. Tribina je privukla veliki broj žena, a pored tipova nasilja, govorilo se i o tome koji su razlozi za to, kao i o tome kome se žrtva može obratiti za pomoć ukoliko se nađe u takvoj situaciji.

Direktorka Centra za socijalni rad Kula Gordana Vakula istakla je položaj i ulogu Centra, kao i važnost angažovanosti svih učesnika u borbi protiv nasilja.

-Što se tiče nekih karakteristika porodičnog nasilja u 2019. godini, 79 žrtava je ženskog pola, a 21 muškog pola, a većina slučajeva odnosi na nasilje u partnerskim odnosima. Važno je istaći da se broj žrtava nasilja u odnosu na 2014. godinu skoro utrostručio što znači da su zbog medijske kampanje, raznih tribina i razgovora sa ženama, građani i građanke ohrabrene da prijave svoj slučaj institucijama, koje su međusobno umrežene - kaže Vakula.

Prema rečima pedijatra Doma zdravlja Kula, Ljiljane Beronje koja je ujedno i deo Tima za zlostavljanu decu, novembar je posvećen borbi protiv nasilja nad ženama ali i nad decom, koja je najbolnija tema kada je reč o vrstama nasilja.

Na tribini su govorile i Milena Ćosović Bošnjak, zastavnik 1. klase policije Policijske ispostave Kula, zamenik Osnovnog javnog tužioca Vrbas Jasmina Đurović, direktorka Sigurne kuće Sombor Tamara Rudić Savović.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar