U Kuli najavljen još jedan konkurs za nagrađivanje učenika

Nakon Кonkursa za nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola, koji je trajao do 15. novembra, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti opštine Кula, Dragana Potpara, najavila je novi konkurs koji će biti raspisan prve nedelje u decembru, a kojim će biti nagrađeni studenti iz kulske opštine.

Odeljenje se tokom svojih poslova rukovodi dvema osnovama, a to su Odluka o finansijskoj podršci porodici sa decom i Oduka o socijalnoj zaštiti. I jedna i druga odluka su usmerene na isključivu pomoć građanima naše opštine. U toku meseca novembra, tačnije od prvog do petnaestog novembra, u toku je bio Кonkurs za nagrađivanje učenika, to je konkurs koji se raspisuje unazad par godina i mi smo na njega veoma ponosni. On je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, gde oni konkurišu sa svojim brojnim diplomama i nagradama koji su osvojili na okružnim ili republičkim takmičenjima. Ove godine prijavilo se 145 učenika i ukupno su osvojili 184 nagrade. Mi moramo da kažemo da je to ogroman uspeh za našu opštinu, pogotovo ako znate broj učenika u našoj opštini i broj nagrada koje su osvojili“, kaže Potpara.
Ona takođe ističe da ovim konkursom, opština želi da da na važnosti dobrim đacima i najavljuje da će uskoro biti raspisan i konkurs za studente.
 
Njihov konkurs ćemo raspisati u prvoj nedelji decembra, on traje dve nedelje i tu su svi studenti sa prebivalištem u našoj opštini, koji imaju prosek preko 9 i koji su na četvorogodišnjim studijama, oni takođe dobijaju nagrade. Fond za sve ovo što sam navela za učenike je 1 100 000 dinara koje će im biti isplaćene ovog meseca, a za studente je on malo veći i iznosi 4 700 000 dinara. Opština se trudi da kroz ova dva konkursa pomogne svim učenicima i studentima, kao i kroz sve druge usluge i konkurse koje raspisujemo. Moram da podsetim građane naše opštine, da pomažemo i sve učenike sa prebivalištem na teritoriji opštine Кula koji idu u školu na teritoriji naše opštine, tako što imaju besplatan prevoz, tačnije mesečne karte, a za sve ovo vreme, pogotovo sad sa izmenama novog zakona, da pomognemo i svim trudnicama i porodiljama“, izjavila je rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti.
 
Izvor: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar