U JKP Naš dom Apatin održana smotra mehanizacije

Javno komunalno preduzeće Naš Dom iz Apatina održalo je smotru mehanizacije. Zimsko održavanje puteva kao i prethodnih godina, odvijaće se u periodu od 15. novembra 2019. do 15. marta 2020. godine po operativnom planu zimske službe na teritoriji Opštine Apatin. Zimski štab se usvaja na sednici Skupštine opštine Apatin, sa zadatkom da prati i koordiniše rad zimske službe.

-Plan zimske službe se odnosi na grupe prioriteta puteva. Tako da grupe prvog i drugog prioriteta podrazumevaju puteve i ulice širine oko 300.000 m2 i na njima će se konstantno vršiti posipanje soli i čišćenje snega, a svi ostali putevi i ulice spadaju u treću grupu prioriteta i tamo će se vršiti guranje snega po potrebi, a ako bude neophodno i posipanje soli - rekao je direktor JKP Naš dom Apatin Nebojša Smiljanić. 


Smiljanić je naveo i da je štedljivom i racionalnom finansijskom politikom ovo preduzeće uspelo da obezbedi značajna sredstva za ulaganje u novu mehanizaciju. Zahvaljujući tome će predstojeću sezonu, kako je istakao Smiljanić, dočekati sa novim kiper kamionom na koji će biti montirani noževi za guranje snega.

-Na dva kamiona su montirani vučni posipači soli, dok će na jednom kamionu biti montiran rotacioni posipač soli koji omogućava posipanje soli na obe strane kolovoza odjednom, te omogućava uštedu i u soli i u gorivu. Za predstojeću sezonu pripremljeno je 250 tona soli – dodao je Smiljanić.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar