U evropskom projektu

Evropski projekat TalentMagnet obraća se ključnim društvenim izazovima: odlivom mladih i obrazovanih ljudi iz gradova male i srednje veličine, što je problem u svim zemljama Dunavskog basena. Prema podacima organizacije OECD upravo u ovom evropskom regionu dolazi do ogromnih kretanja populacije, što ima velike posledice na demografske i ekonomske ishode, posebno na tržište rada koje ostaje bez obučene i obrazovane radne snage.

 
Kroz projekat će se stvoriti modeli međuinstitucionalne saradnje, strategije, praktične politike i primenjeni mehanizmi i modeli za privlačenje i zadržavanje talenata. 
 
Projekat karakteriše međunacionalna saradnja koja spaja akademski sektor, privredu, političke institucije i civilno društvo iz 12 zemalja u procesu kreiranja modela za prevazilaženje poteškoća u zadržavanju mladih u gradovima ove regije. Opština Apatin je jedini učesnik iz Srbije.
 
Projekat je finansiran od sredstava Evropske unije (ERDF, IPA, ENI fondovi).
Akronim projekta: TalentMagnet
Pun naziv projekta: Improved Institutional Capacities and New Multilevel Governance for Talent Attraction and Retention in the Danube Region
 
Program prekogranične saradnje: Interreg Danube
Trajanje projekta: jul 2020 – decembar 2022.
 
Učestvuju partneri iz sledećih zemalja: Slovenija, Mađarska, Rumunija, Slovačka, Hrvatska, Nemačka, Češka, Austrija, BiH, Srbija, Bugarska, Ukrajina.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar