U duhu praznika: Božićni vašari u Svilojevu i Apatinu

S obzirom na lepa iskustva i pozitivne kritike stanovnika opštine Apaton povodom manifestacija koje je tokom godine organizovalo Udruženje građana „Moj Apatin“, ovo udruženje rešilo je da upriliči i ,,Božićne vašare''.

- Bliže nam se praznici, a s obzirom na to da u Apatinu do sada nije organizovano nešto slično, naša ideja je bila da napravimo jedan pravi Božićni vašar. Kako je naša opština multikulturalna, ista manifestacija će se odvijati i za pravoslavni i kataločki Božić i Novu godinu, rekao je Vladimir Simin, predsednik udruženja građana „Moj Apatin“.
 
Da ne bi sva dešavanja bila vezana isključivo za grad, rešeno je da će Božićni vašar biti održan i u Svilojevu. Naime, za katolički Božić, vašar će biti održan u ovom selu, u nedelju i ponedeljak, 23. i 24. decembra, u porti crkve „Sveti Stefan“ u Svilojevu. 
 
- Nakon Svilojeva, 29. i 30. decembra vašar će biti preseljen u Apatin, na plato između osnovne i muzičke škole, a samo nekoliko dana kasnije, odnosno 5. i 6. januara na istom mestu biće ponovljena manifestacija pred pravoslavni Božić. Svi događaji startuju u večernjima satima od 18 sati, kaže Simin.
 
Prema rečima predsednika UG ,,Moj Apatin'', program će biti bogat, od umetničkog i zabavnog programa, živih svirki itd, do izložbenih štandova novogodišnjih ukrasa, poklona, hrane, pića i svega onoga čime treba da odiše jedan pravi Božićni skup.
 
- Svi mogu da se prijave i uzmu učešće u ovoj manifestaciji potpuno besplatno, a najjednostavnije je da se to uradi preko fejsbuk stranice Udruženja građana,,Moj Apatin'', poručuje Vladimir Simin.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar