lokacija: Sombor
objavljeno: 19.06.2017.

U duhu manifestacije Ritam Evrope zasađeno drvo prijateljstva Sombora i Kipra

Društvo

Grad Sombor je bio domaćin predstavnicima država čije su ambasade pokrovitelji manifestacije Srbija u ritmu Evrope koja će se u Somboru održati 25. juna, u Sportskoj hali Mostonga, sa početkom u 11 sati.

Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice je reči dobrodošlice uputio Nj.E. ambasadoru Kipra Konstantinosu Eliadesu i predstavnicima ambasada Švedske, Francuske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Austrije i Turske.

"Raduje nas što ćemo, kao prošlogodišnji pobednici, biti domaćini manifestaciji čiji je cilj da kroz pesmu i igru zbliži i sprijatelji decu iz različitih gradova Srbije, učeći ih jeziku i kulturi evropskih država. Upravo su kultura i prijateljstvo najstabilniji i najvredniji mostovi koji povezuju najrazličitije nacije. Kada se takvi mostovi grade u najranijoj mladosti  oni izdrže i najveće izazove i temelj su budućnosti u kojoj će vladati mir i tolerancija." - kazao je Ratković i zahvalio se somborskoj deci koja su prošlogodišnjom pobedom dodelila Somboru čast da 2017. godine bude domaćin više od 2000 dece iz 20 gradova Srbije i predstavnicima država koje će 25. juna predstavljati.

Predstavnicima ambasada obratio se i Igor Karadarević, direktor manifestacije Srbija u ritmu Evrope zahvaljujući im se na devetogodišnjoj podršci.

Gostima je Sombor predstavljen kratkom istorijskom hronologijom uz sliku Bitka kod Sente, a zajedništvo i vekovni suživot Somboraca na najlepši način je prikazao GKUD Ravangrad spletom vojvođanskih igara.

Predstavnici ambasada prošetali su centrom grada, a potom su u Parku heroja zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i Nj.E. ambasador Kipra Konstantinos Eliades zasadili kuglasti bođoš kao simbol prijateljstva Grada Sombora i Kipra, čija ambasada je i pokrovitelj ovogodišnje manifestacije Srbija u ritmu Evrope.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Predlogom zakona o izmenama i dopunama zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, a koji treba uskoro da...

Radnici Odeljenja javne rasvete JKP „Zelenilo“ Sombor priveli su kraju  novogodišnje kićenje grada, nakon što su prethodno okitili...

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samopravu, podsećanja radi, odobrio je projekat Lokalnoj akcionoj grupi...

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i deset godina postojanja Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, u Palati Srbije...

Udruženje italijanskih industrijalaca u Srbiji "Konfindustrija" (Confindustria Serbia) obeležilo je  pet godina postojanja i, tim povodom, nagradilo kompanije,...

Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, koji se sprovodi četiri meseca, za rezultat ima 7.847 hitnih mera...