U Dnevnom boravku za osobe sa telesnim invaliditetom i intelektualnim teškoćama održana radionica pružanja prve pomoći

Centar za socijalni rad Apatin, u saradnji sa Crvenim krstom, organizovao je u Dnevnom boravku za osobe sa telesnim inveliditetom i intelektualnim teškoćama edukativnu radionicu na kojoj su se korisnici boravka upoznali sa pravilima i primenom pružanja prve pomoći, a koja je neophodna za svakodnevno funkcionisanje u životu.


- Na današnjoj radionici prisutni su imali priliku naučiti šta sve u svakodnevnom okruženju mogu da zateknu od sredstava za pružanje prve pomoći, a takođe su naučili i na koji način mogu da pruže prvu pomoć kod situacija različitih vrsta povreda, istakao je Aleksandar Ristić ispred Crvenog krsta Apatin

Sama radionica bila je izuzetno interesantna, uz puno praktičnih primera. Korisnici su pokazali veliku zainteresovanost i aktivno uzeli učešće u svakom segmentu predavanja.

Cilj ove radionice bio je da se izvrši zajedničko i koordinisano delovanje radi obezbeđivanja dostupnog, efikasnog i delotvornog sistema zaštite korisnika, kao i efikasnija podrška korisnicima usluge socijalne zaštite na lokalnom nivou.

Od Nikoline Sučević, vršioca dužnosi direktora Centra za socijalni rad, saznajemo da je ova radionica samo nastavak uspešne saradnje Centra sa Crvenim krstom Apatin. Sem toga, Sučevićeva najavljuje još mnogo sličnih aktivnosti, ne samo sa Crvenim krstom, već i sa drugim institucijama koje im pomažu u radu i sa kojima takođe imaju uspešnu saradnju.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar