U Deronjama održana 2. Krofnijada

UDeronjama je održana Krofnijada, gastronomska manifestacija takmičarsko-prodajnog karaktera koju je drugu godinu zaredom uspešno organizovalo Udruženje žena Zlatne niti u cilju negovanja tradicionalnih vrednosti.

Druga Krofnijada je u sali Mesne zajednice okupila stotinu učesnika podeljenih u 10 ekipa iz Deronja, Ratkova, Tovariševa, Bačke Palanke, Lipara i Sivca, i privukla je pažnju brojnih posetilaca koji su uživali u ukusu i mirisu domaće poslastice.

Izuzetno zadovoljne što imaju priliku da budu deo ovog događaja, vredne domaćice su pripremile preko hiljadu krofni koje su "planule" za veoma kratko vreme.

Kvalitet krofni i umešnost takmičarki u pripremanju poznate poslastice ocenjivao je stručni žiri koji je na kraju manifestacije proglasio najuspešnije ekipe. Tako je prvo mesto pripalo ekipi Zlatne ruke iz Bačke Palanke, drugo ekipi Zeleni salaši iz Sivca, a treće Božuru iz Tovariševa.

Pobednicima takmičenja su uručeni prigodni pokloni i diplome, a svim učesnicima zahvalnice i suveniri u znak sećanja na ovogodišnju Krofnijadu.

Organizatori planiraju da manifestacija postane tradicionalna i svake godine sve kvalitetnija.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar