U Crvenog krstu Apatin zadovoljni humanitarnim i akcijama davalaštva krvi

Crveni krst Apatin je u saradnji sa marketom Maxi organizovao humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava od kojih je pripremljeno dvadeset paketića za decu. Prema rečima sekretara Crvenog krsta Apatin Tijane Tomašević, paketići će u narednom periodu biti podeljeni  deci do deset godina iz višečlanih socijalno ugroženih porodica.

U Crvenom krstu su, kako je istakla Tomašević, zadovoljni su ishodom nedavno održane akcije dobrovoljnog davanja krvi koju su organizovali u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine. U prostorijama Narodne biblioteke okupio se očekivan broj davalaca.

-U početku smo se plašili da nećemo imati dovoljan broj davalaca, ali imali smo 44 jedinice krvi. Uglavnom je u pitanju ustaljen broj davalaca i baš smo zadovoljni. To su redovni davaoci, a ovog puta bilo je i novih. Na akcije se pozivaju zdravi ljudi, kako se i obično radi - rekla je Tomašević.

Novogodišnja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi biće organizovana i ovog meseca, prema ustaljenom planu rada Crvenog krsta. Tomašević ističe da će na tu akciju pozvati veći broj ljudi te se nada i većem odzivu u odnosu na prethodnu akciju.

U Crvenom krstu, kaže Tomašević, prikupljaju novčana sredstva za hranu i higijenu za socijalno ugrožne građane.

-Sledeće nedelje završavamo GIZ projekat koji traje od avgusta, što znači da će biti treća distribucija socijalne pomoći. GIZ projekt nastavljamo, delićemo humanitarnu pomoć i u januaru i februaru – rekla je Tomašević

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar