U četvrtak u Apatinu tribina namenjena poljoprivrednicima

Opština Apatin poziva zainteresovane poljoprivrednike i preduzetnike na predstavljanje konkursa i programa iz oblasti poljoprivrede. Prezentacija će se održati u četvrtak, 21. februara, sa početkom u 12 sati, u Velikoj sali opštine Apatin.

Tom prilikom, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Mladen Petković govoriće o programu dodele bespovratnih sredstava Vlade Vojvodine za poljoprivrednike. Takođe će biti objašnjene kreditne linije za poljoprivredne proizvođače i preduzetnike Razvojnog fonda Vojvodine, Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Garancijskog fonda AP Vojvodine. Prisutni će moći da čuju savete kako da što lakše i povoljnije dođu do ovih sredstava i tako unaprede svoju proizvodnju i svoja gazdinstva.
Osim toga, ovaj događaj će biti jedinstvena prilika da se iz prve ruke čuje o najavljenim subvencijama za poljoprivredu opštine Apatin. Zamenik predsednika opštine Dubravka Кorać predstaviće prisutnima opštinski program subvencionisanja.
Podsetimo, u opštinskom budžetu za 2019. je predviđeno povećanje poljoprivrednih subvencija od 400 procenata u odnosu na prethodnu godinu.
 
U stručnom delu, Zoran Boca iz Poljoprivredne stručne službe Sombor savetovaće ratare o pitanjima vezanim za ovogodišnju proizvodnju.
 
Izvor i foto: Info služba opštine Apatin
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar