U četvrtak u Apatinu obeležavanje NATO agresije na SR Jugoslaviju
U četvrtak, 22. marta, sa početkom u 18 sati, povodom "Dana sećana na žrtve NATO agresije na SR Jugoslaviju", u velikoj sali Skupštine opštine Apatin biće organizovano predavanje - tribina  "Agresija NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju - pripreme, dejstva i posledice". 
 
O navedenoj temi govoriće generali: 
 
-prof. dr Branko Krga - nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije, zatim Vojske Srbije i Crne Gore, a sada predavač i zamenik direktora Akademija za diplomatiju i bezbednost.
- Jovan Milanović - koji je uz pomoć francuskog majora primorao NATO da na šest meseci odloži sve napade i čiji je profil poslužio za koncipiranje lika jednog od glavnih junaka u seriji "Moj rođak sa sela".
- Slobodan Petković - ekspert za atomsko, biološko i hemijsko oružje koji će težišno govoriti o dejstvima i posledicama dejstva municije sa osiromšenim uranijumom. 
- Radoslav Škorić - nedakašnji vojni ataše u Moskvi i načelnik Obaveštajne uprave. 
 
Ova tribina realizovana je preko Organizacije rezervnih vojnih starešina u saradnji sa Opštinskom upravom, Opštinskim odobrom SUBNOR-a, Udruženjem ratnih vojnih invalida kao i Udruženjem ratnih veterana "Patriotski front" opštine Apatin.
 

Sledećeg dana, u petak, 23. marta, od 10 sati i 30 minuta, u galeriji "Meander" biće otvorena izložba fotografija "Nato agresija na SRJ" autora Milana Čuljića. Izložbu će otvoriti Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, a potom od 11 sati, obaviće se polaganje venaca na Spomen ploču poginulim u ratovima 1990-99. godine.  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar