U Bačkoj Topoli otvoren četvrti Kamp tolerancije mladih
30.11.-0001.

25. jula 2010. godine u Bačkoj Topoli je svečano otvoren četvrti Kamp tolerancije mladih podunavskih regija i gradova, pod sloganom „Uhvati ritam Dunava".
Na ovoj tradicionalnoj, šestodnevnoj manifestaciji, u organizaciji Skupštine i Vlade AP Vojvodine, učestvuje 200 mladih iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Ukrajine, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Za vreme trajanja kampa mladi učesnici će se uz pomoć političara i stručnjaka, a kroz predavanja i kreativne radionice, baviti temom dunavske strategije, prekogranične saradnje i modelima povezivanja, sa ciljem nastavljanja dobre prakse sticanja novih saznanja, veza i prijateljstava, upoznavanja sličnosti i razlika podunavskih regiona i specifičnosti dunavskog identiteta.
 Pored edukativnog dela programa, učesnici će svakodnevno u okviru radionica «Friendship on the Danube» predstavljati specifičnosti unapred zadate regije. Tokom popodneva imaće priliku da upoznaju stare zanate, kao i da se bave sportom i različitim vidovima umetnosti, dok će u večernjim časovima biti upriličen bogat zabavno-muzički program. 
Detaljnije o ovome http://www.vojvodina.gov.rs.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar