U Apatinu završena rekonstrukcija dela Doma zdravlja

Završeni su radovi na rekonstrukciji opšte prakse i specijalističkih ordinacija u Domu zdravlja u Apatinu.

-Radovi su završeni, a pacijenti i zaposleni vrlo zadovoljni. Uz pomoć lokalne samouprave mnogo toga je urađeno u prethodnom periodu. Pre četiri godine situacija u Domu zdravlja bila je zaista alarmantna da je bilo teško odrediti prioritete. Imali smo opasnost od zatvaranja ambulante u Kupusini, u Apatinu nije postojao lift te neki pacijenti nisu mogli da dođu do očnog lekara, sanitarni čvorovi su bili u lošem stanju, sanitetska vozila gotovo pa ni jedno ispravno... Krenuli smo redom, te su nabavljeni novi saniteti, renovirana je ambulanta u Kupusini i sanitarni čvorovi u Apatinu, napravljen je lift koji smo pustili u rad odmah po završetku ovih radova – rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja Branka Bajić i dodala da su ovo prvi veći radovi posle 40 godina u Domu zdravlja Apatin.

Opština Apatin se, prema rečima Dubravke Korać, zamenice predsednika Opštine Apatin,  2016. godine opredelila da u potpunosti uredi primarnu zdravstvenu zaštitu, a ideja je pre svega bila da se u Domu zdravlja obezbede adekvatni uslovi za sve pacijente koji ovde dolaze. -Iz tog razloga smo svake godine imali po neku investiciju, te smo sa današnjim danom došli do cifre od 43 miliona dinara koje su u prethodnom periodu uložene u opremanje Doma zdravlja. Kupljeni su dva sanitetska vozila, ultrazvučni aparat i sada je kompletan rekonstruisan jedan deo – rekla je Korać i dodala da je u planu da se proširi medicina rada kao i hitna pomoć i da se uredi drugi deo Doma zdravlja. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar