U Apatinu započelo snimanje horor filma

Goran Skrobonja, Marko Kaćanski i Miroslav Stojisavljević imena su ljudi koji su saradnici na jednom od izuzetno cenjenih festivala, Festivala filma, horora i fantazije ,,Hrizantema'' u Subotici, a koji se svake godine održava krajem oktobra meseca. Upravo oni okupili su se oko novog projekta i pokušali da sakupe svo oružje koje imaju i da naprave film

- U pitanju je bezbudžetski projekat i svi smo ovde volonterski. Želja nam je da napravimo jedan kratki i jedan televizijski horor film, prvi do 15, a drugi u trajanju od oko 50 minuta. Tekst pod naslovom ,,Krv'' napisao je Goran Skrobonja pre nekoliko godina, ali smo ga u međuvremenu doradili kako bismo ga prilagodili filmu, a onda smo počeli da tražimo adekvatne lokacije. Kako sam ja Somborac, jasno je da ,,naginjem'' ka ovom kraju, a nakon fantastičnog prijema koji smo imali u Apatinu, gde smo takođe promovisali festival ,,Hrizantema'', vaš sugrađanin Dušan Gladić nam je dao fantastične ideje za lokacije snimanja filma, u kafani ,,Kralj'' i u staroj švapskoj kući Aptinca Perice Maleša. Upravo na tim mestima odvija se najveći deo radnji filma, a ostatak je snimljen u Beogradu, Novom Sadu i Somboru, rekao je za 025info web portal  Miroslav Stojisavljević, producent i režiser filma.
 
 
Kako saznajemo, glumci koji igraju u horor filmu ,,Krv'' većinom su iz Apatina, a ima ih i nekoliko iz Sombora i po jedna glumica iz Beograda i Novog Sada. Režiser filma je prezadovoljan kako su se do sada pokazali, naročito zbog činjenice da neki od glumaca nisu nikada do sada glumili u filmu.
 
- Premijera filma je zakazana za poslednju sedmicu oktobra meseca na ,,Hrizantema'' festivalu u Subotici, a odmah nakon toga film će moći da pogleda i publika u Apatinu, zatim u Somboru i u Novom Sadu. Film je prijavljen na veliki broj festivala širom sveta, a ono što je zanimljivo u vezi sa tim je da će upravo kroz film na neki način i Apatin biti promovisan u svetu, jer se radnja istog odvija baš u Apatinu, ,,gde jedan čudni profesor živi sa svojom ćerkom'' na ,,nekom napuštenom udaljenom imanju'' gde se dešavaju neke ,,grozne stvari'', otkriva za naš portal Stojisavljević.
 
U foto galeriji pogledajte kako je je protekao jedan dan na snimanju u Apatinu. Možda vam upravo to bude motiv da među prvima dođete na premijeru. Mi je svakako nećemo propustiti. :)
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar