U Apatinu uručeni ugovori poljoprivrednicima

U Velikoj sali Skupštine Opštine Apatin danas je Milan Škrbić, predsednik Opštine uručio ugovore poljoprivrednicima koji su kroz Javne pozive ostvarili omogućene pogodnosti.   

Krajem maja ove godine Skupština Opštine Apatin donela je program mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2019. godinu, uz saglasnost ministarstva poljoprivrede. Ukupna planirana sredstva za realizaciju svih programa mera ove godine iznosi 8.000.000 dinara, što je dva puta više u odnosu na prošlu, a četiri puta više u odnosu na pretprošlu godinu. 

Na osnovu programa ruralnog razvoja Opština Apatin raspisala je tri javna poziva.  Prvi je Javni poziv za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na koji je stiglo 33 prijave, a ugovori o sufinansiranju su potpisani sa 30 osoba. Ukupna vrednost investicija u pčelarstvo je 2.856.000 dinara od čega će Opština finansirati 2.000.000 dinara što je 70% vrednosti. 

Drugi je Javni poziv za sufinansiranje investicija u stočarstvo za koji je apliciralo 10 osoba sa kojima su potpisani ugovori. Ukupna vrednost investicija u stočarstvo je 2.385.000 od čega će Opština finansirati 1.369.000 dinara. 

Treći je Javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava uz učešće Opštine Apatin  u subvencionisanju kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava. Na ovaj javni poziv pristigle su tri ponude, a najpovoljnija je ponuda Komercijalne banke. U toku je procedura zaključenja ugovora o saradnji. Nakon ovoga poljoprivrednici iz naše opštine biće u mogućnosti da uzmu beskamatni krediti na period od 12 meseci za nabavku repromaterijala, goriva, đubriva, semena, stočne hrane, rezervnih delova u visini do 400.000 dinara. 

 

 

  

 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar