U Apatinu potpisani ugovori o studentskim stipendijama

Tradicionalno, pred kraj godine, u velikoj sali SO Apatin,  potpisani su i uručeni ugovori o sudentskim stipendijama za studente iz apatinske opštine sa najboljim prosekom na osnovnim, master i doktorskim studijama.


Stipendije se i ove godine dodeljuju po zakonskim kriterijumima, a ukupno je dodeljena 71 stipendija i to tri na doktorskim studijama, 26 sa prosekom ocena preko 8 i 42 za studente prve godine.


Najboljim studentima, koji su ujedno i potpisali ugovore o stipendiranju, obratio se predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, a koji je kroz svoj govor izrazio želju da svi uspešno završe studije i vrate se u svoj grad jer će, prema njegovim rečima, izgradnja buduće Luke, ali i realizacija ostalih planiranih projekata doprineti da će narednih godina opština Apatin ne samo zapošljavati mlade već imati i potrebu za većim brojem stručnjaka nego što će imati tržište rada.


 

- Danas potpisujemo preko 70 ugovora za najbolje studente opštine Apatin. Iskreno se nadamo da će iduće godine biti duplo veći broj studenata koji će ispuniti kriterijume za dobijanje stipendija. Apelovao bih na sve naše studente da ne zaborave grad u kom su rođeni, a mi ćemo se potruditi da u opštini Apatin bude mnogo više posla nakon što završite studije. Podsetio bih vas da je Vlada RS 13. januara proglasila Lučko područje upravo u našem gradu. Potrebno je nekoliko godina da se Luka izgradi, a Vlada je već isplanirala sredstva u budžetu za izradu projekta buduće Luke u Apatinu. Prema našim saznanjima, već postoji nekoliko zainteresovanih operatera. Kad se Luka izgradi biće malo onih koji će biti bez posla, ne samo u našoj opštini, već i u celom Zapadno-bačkom okrugu. Mi čak očekujemo da će početak izgradnje Luke biti u drugoj polovini iduće godine i već tada će veliki broj investitora biti zainteresovan za našu Slobodnu zonu, a koja je jedinstvena po tome što se naslanja na Luku. To će biti jedina Luka koja je u vlasništvu države. Ako posmatramo druge Luke, možemo videti da je u njima potreban veliki broj različitih profila, pravnika, ekonomista, inžinjera, preko velikog broja zanatskih zanimanja, viljuškarista, kranista, kao i mnogih drugih. Mi već u našoj Tehničkoj školi sa domom učenika stvaramo sopstveni kadar, rekao je Škrbić i još jednom pozvao sve studente da se po završetku školovanja vrate u svoju opštinu, a da će lokalna samouprava uraditi sve da obezbedi što više radnih mesta za njih.


 

Potpisivanju ugovora o dodeli stipendija prisustvovali su, pored predsednika opštine Milana Škrbića i studenata, brojni roditelji za koje je nakon uručenja ugovora organizovan koktel u velikoj sali Skupštine opštine Apatin.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar