U Apatinu postoji želja za rad sa mladima
U okviru projekta Glas mladih u Opštini Apatin realizuje se i program podrške organizacijama za mlade. Ovom pozivu se do sada odazvalo nekoliko grupa, a jedna od njih je i grupa mladih devojaka iz Apatina – Stefani Krečar, Dijana Kljajić i Jasmina Kordić koje su se uključile u radionice.  
 
Njih tri su zajedno sa svojim drugovima i drugaricama nedavno i zvanično registrovale novo udruženje koje nosi naziv Kreativni studio za razvoj lokalnih potencijala – KONSTRUKT. Po njihovoj želji i potrebama njihovog udruženja održana je radionica u Sonti na temu vidljivost i komunikacija u lokalnoj zajednici jer su smatrale da im je potrebna takva podrška kako bi se one u skorijoj budućnosti što bolje predstavile apatinskoj javnosti, ali i kako bi lakše uspostavile partnerstva u lokalnoj zajednici. 
 
Pored njih, podršku su potražile i Apatinske mažoretkinje koje su osnovane početkom 2019. godine zbog zainteresovanosti za rad sa mladima, kao i Ženski kuglaški klub Apatin koji postoji odavno i ima nameru da uvede nov program – školu kuglanja za mlade. 
 
Proteklih nedelja su predstavnice ova dva udruženja, kao i predstavnici Centra za socijalni rad u Apatinu, učestvovali na radionicama na temu Osnove omladinskog rada i individualni i grupni rad sa mladima. Tokom ovih radionica one su se upoznale sa izazovima u radu sa mladima, a sve odgovore pružili su im stručnjaci iz CEKOS-a.   
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar