U Apatinu održana sednica Grupacije za nautičku privredu i turizam

Grupacija za nautičku privredu i turizam donela je odluku da po prvi put izmesti svoju sednicu van Beograda i, zbog izuzetnog potencijala koji ima naš grad, rešili su da sastanak održe u Apatinu.


- Razvoj nautičkog turizma podrazumeva i razvoj privrede. Obilazak drugih gradova koji imaju potencijal, poput Apatina, doprinosi unapređenju turizma u Srbiji u svim mestima koja su na vodi. Apatin je prvi grad u koji se Dunavom ulazi, na tromeđi Mađarska, Hrvatska i Srbija, što već samo po sebi predstavlja potencijal za vaš grad kada je nautički turizam u pitanju. Svi čamci i brodovi koji plove od početka plovnog puta Dunava, pa do Crnog mora, ovde ulaze u Srbiju, ovde se vrše revizije, te sam zaista mišljenja da sve to predstavlja veliki potencijal za Apatin, rekao je za 025info Vlada Kresojević, podpredsednik Grupacije za nautičku privredu i turizam pri Privrednoj komori Srbije.


Na sednici Grupacije za nautičku privredu i turizam, nakon pozdravne reči Nike Petrović, predsednice Skupštine opštine Apatin, predsednika Grupacije i predstavnika Bačkog okruga i grada Sombora o planovima razvoja nautičkog turizma, na sednici je bilo reči o sledećim tačkama dnevnog reda:
1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sednice
2. Analiza i zaključci okruglog stola održanog na 40. Međunarodnom sajmu nautike u Beogradu
3. Problematika izgradnje pristana i turističkih luka
4. Informacija o revitalizaciji predvodnice Bezdan
5. Učešće na Sajmu nautike Dizeldorf 2019.


 

Ljiljana Krec, direktor JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin nije krila zadovoljstvo što je današnja sednica Grupacije održana upravo u Apatinu.
- Za apatinsku Marinu je veliko zadovoljstvo da bude domaćin jedne ovakve sednice, a koja se po prvi put održava van Beograda. Naša Marina je jedina registrovana Marina u Srbiji, sa čime se svakako ponosimo. Gosti će imati priliku danas da je obiđu, a za njih smo pripremili lep prijem, sa obilaskom Marine i vožnjom brodićem ,,Apatinka'', istakla je Krecova za naš portal. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar