U Apatinu održana 10. Lička olimpijada

Jubilarna Lička olimpijada, 10. po redu, održana na platou kod Banje Junaković, a učestvovalo je 14 ekipa, od kojih, dve ženske, obe iz Apatina. 

Pobednik ovogodišnje Ličke olimpijade je ekipa Džimi komerc 1, drugoplasirana ekipa je Džimi komerc 2, dok su treće mesto osvojili Lički sokolovi.     
 
Manifestaciju koja čuva i neguje tradicionalne igre Ličana je otvorio Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin. 
 
Na tradicionalnom nadmetanju učestvovale su ekipe iz Apatina, Prigrevice, Subotice, Beograda, Banatskog velikog sela, Brestovca, Koluta, Karađorđeva, a četiri prijavljene ekipe su iz Republike Srpske
 
Nadmetanje, po tradiciji, započinju najmlađi u disciplini Trka dece u vrećama. Za ovu disciplinu prijavilo se 18 takmičara. Prvo mesto osvojila je Elena Ćopić, rođena 2009. godine, drugo Miloš Uzelac, rođen 2006. godine, oboje iz Apatina, a treće Andrea Miočinović iz Prigrevice, rođena 2011. godine. 
 
U trci po brvnu pobedio je predstavnik ekipe Gorski vuci-Ub, Velibor Jović. U disciplini vučenje ličke kuke najbolji je Saša Stanić iz ekipe Džimi Komerc 1. U disciplini pretezanje štapa prvo mesto je zauzeo Dalibor Zelen iz ekipe Džimi Komerc 2.  Aleksandar Krajišnik iz ekipe Džimi Komerc 1 skokom od 3,30 metra je pobednik u disciplini skok u dalj iz mesta, koji je bio najbolji i u disciplini skok u vis iz mesta. Obaranje ruke je pored nadvlačenja konopa disciplina koja privlači najveći broj publike. Kao pobednik u ovoj disciplini je izašao Ivan Veselić iz ekipe Džimi Komerc 1. Najbrži u penjanju uz stožinu je bio Jovan Stupar iz Džimi Komerc 2.  U bacanju kamena s ramena trijumfovao je Aleksandar Novaković- Lički sokolovi iz Apatina. 
 
U zabavnom delu programa nastupili su ženska i muška pevačka grupa Kulturno-umetničkog društva Dunav, muška pevačka grupa Zavičajnog udruženja Srba Petar Kočić i Đurica Vasilj.  
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar