U Apatinu održan sastanak u okviru kampanje za prepoznavanje omladinskog rada na lokalnom nivou

Rezultati više istraživanja koje je Nacionalna asocijacija praktičara omladinskog rada (NAPOR) sprovela ukazuju na neophodnost povezivanja organizacija koje se bave omladinskim radom sa lokalnim institucijama radi kreiranja mreže usluga koje vode ka sistemskoj brizi o mladima. Nedostatak koordinacije usluga, kao i objedinjenog informisanja mladih pokazalo se kao jedan od ključnih problema. S tim u vezi, Centar za kulturu i obrazovanje Sonta organizovao je sastanak sa relevenatnim akterima sa teritorije opštine Apatin kako bi se obezbedila prepoznatljivost organizacija koje kontinuirano ulažu u kvalitet svojih programa kod lokalnih institucija i ukazalo na prednosti međusektorske saradnje, odnosno na koji način se zajednički može kreirati prostor u kome mladi mogu da rastu i razvijaju svoje potencijale kako bi postali aktivni i doprinosili zajednicama u kojima žive. Sastanak je održan u prostorijama Centra za socijalni rad u Apatinu, a učešće su uzeli predstavnici opštinskih institucija i pojedinih udruženja građana.

- U pitanju je projekat  Nacionalne asocijacije praktičara omladinskog rada, a koji se sprovodi uz podršku Ministarstva omladine i sporta, a realizuju ga organizacije članice NAPOR mreže, svako u svojoj opštini, a cilj je da se radi na prepoznavanju omladinskog radana lokalnom nivou. To znači da naša asocijacija radi na nivou cele države, ali u lokalnim sredinama još uvek nje dovoljno prepoznato šta je to tačno omladinski rad i koji su standardi kvaliteta omladinskog rada. Premalo je omladinskih organizacija na lokalu, pa i u opštini Apatin, te smo organizovali ovaj sastanak da bismo se videli sa predstavnicima institucija i drugim faktorima koji rade sa mladima na lokalu i da im malo bolje šta sve to podrazumeva omladinski rad i da pravimo neke planove za budućnost. U prethodnih nekoliko nedelja radili smo on line kampanju, a gde smo ispromovisali omladinski rad na nivou cele države, a ovim sastankom završavamo našu mini kampanju u okviru projekta, rekao je Nikola Dobrijević, predsednik CEKOS-a.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar