U Apatinu održan sastanak na temu poboljšanja usluga socijalne zaštite

U Apatinu je prošle nedelje održan radni sastanak predstavnika javnog i civilnog sektora sa predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, UG „Inicijativa za razvoj ni saradnju“  i nemačke organizacije „ASB“ usmerene na humanitarne i socijalne delatnosti i najviše je usmerena na oblasti socijalnih usluga i civilne zaštite.

Tema sastanka je bila mogućnost lokalne samouprave, javnog i civilnog sektora da aktivnije uzmu učešće i konkurišu sa projektima koje finasiraju EU fondovi, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života naših građana kroz pružanje kvalitetnijih usluga socijalne zaštite.
 
Sastanak je deo inicijative koju je pokrenilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, te je ispred Ministarstva sastanku prisustvovala Ivana Milovanović, dok su ipred organizacije ASB učestvovale Maja Bobić i Maša MitrovićIgor Кojičić ispred  „Inicijative za razvoj i saradnju“.
 
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao predstavnik Republike Srbije, pravi izbor 15 opština, a zadatak svake opštine će biti da izloži po tri projekta pojedinačne vrednosti do 50.000 eura sa relevantnim temama.
 
Dobrodošlicu prisutnima je poželeo predsednik opštine Milan Škrbić, a aktivno učešće su imali i predstavnici lokalnih udruženja i institucija, direktorka OŠ „Žarko Zrenjanin“ Sanja Šijan, Renata Кuruc menadžer LAG-a, Aleksandra Šćekić ispred nacionalne službe Apatin, Nikolina Sučević direktorka Centra za socijalni rad Apatin, te predstavnici NVO sektora: Jelena Кarajanković iz udruženja „Panonske dobre vile“, Nikola Dobrijević ispred Centra za kulturu i obrazovanje iz Sonte i Ljubica Кusulja iz UG „Apatinske vredne ruke“.
 
Izvor i foto: Info služba opštine Apatin
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar