U Apatinu održan Božićni vašar

Udruženje Nemaca "Adam Berenc" i Udruženje ljubitelja prirorde "Franc Špajzer" uz podršku Turističke organizacije opštine Apatin ove godine su uspeli po prvi put da organizuju "Božićni vašar".

Iako je vašar prvobitno planiran da se održi na platou ispred crkve Srce Isusovo, zbog loših vremenskih uslova, vašar je održan u prostorijama Udruženja "Adam Berenc".

Božićni vašar zvanično je otvorio Danijel Ajduk, direktor Turstičke organizacije opštine Apatin, koji je kroz svoj pozdravni govor potvrdio da će ovakve vrste inijacijativa koje imaju u interesu napredak turizma i očuvanja starih zanata uvek imati podršku.

Pred očima brojnih posetilaca su se ređali bogato opremljeni štandovi sa rukotvorinama, ručnim radovima, kolačima i brojnim poklonima koji dobro dođu baš ovih dana uoči praznika. Svoj štand su imali i pčelarski proizvodi porodične tradicije Hegediša, ali posetioci su mogli da vide i kupe ručno rađene maštovite šalove, kape i rukavice.

Po reakcijama izlagača ali i posetilaca ova ideja ima sve predispozicije da preraste u tradiciju što će mnogo značiti građanima, ali i izrađivačima unikatnih predmeta i originalnih poklona koji će na ovaj način promovisati i svoj rad.

Ivan Kovač, ispred Udruženja ljubitelja prirode "Franc Špajzer", ne krije zadovoljstvo zbog uspešno završenog Božićnog vašara.- Prvi utisci su nam pozitivni. Ovaj vašar je ujedno i naša podrška za rukotvorevine, jedinstvene ručno rađene poklone, testa, kolače, džemove, ukrase za jelke, med. Ovo je odličan način da neko nekome daruje jedinstveni poklon. Ovim takođe podržavamo i lokalno stavništvo, koji na ovaj način žele barem malo da uvećaju kućni budžet.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar