U Apatinu obeležen Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Apatinska sekcija "Društva za borbu protiv raka Sombor" obeležila je danas u centru Apatina Nacionalni dan borbe protiv raka dojke.

Na manifestaciji je nastupio dečiji folklor GKUD-a ,,Dunav'', a najboljim učesnicima literarnog i likovnog konkursa na temu "Osvrni se oko sebe nekome treba tvoja pažnja" i "Cvet narcisa" uručene su nagrade.
 
Evo i rezultata:
 
Likovni radovi
 
1. Lea Šinković, 8-7
2. Sara Rodić, 7-4
3. Una Medić
 
Literarni radovi
 
1. Boris Taboroši, 6-4
2. Gabrijel Blašković, 5-5
3. Jelena Popović, 7-2
 
 
Biljana Benić, predsednica apatinske sekcije "Društva za borbu protiv raka Sombor", za 025info web portal je izjavila da je povod današnjeg okupljanja prvenstveno skretanje pažnje našim sugrađankama na prevenciju raka dojke.
 
- Neophodno je jednom mesečno obaviti redovne samopreglede, a žene starije od 40 godina potrebno je da urade i klinički pregled jednom godišnje, ultrazvukom. Žene starije od 45, pa do 69 godina, treba jednom u dve godine da obave mamografski pregled. Opšte je poznato da je rak izlečiv ako se na vreme dijagnostifikuje, rekla je Benićeva.
 
Prema rečima Biljane Benić, Društvo za borbu protiv raka Sombor svakodnevno je na raspolaganju obolelima, kao i članovima njihovih porodica.
 
- Prostorije društva nalaze se u Somboru. Svakodnevno nam se možete obratiti putem telefona 025/44-00-44. Kod nas možete dobiti savet ili bilo šta drugo vezano za bolest. Mi u Apatinu smo sekcija, koja okuplja članove sa teritorije naše opštine, a u stalnom smo kontaktu sa bazom u Somboru, kaže Benić i poziva sve zainteresovane i one kojima je potrebna bilo kakva pomoć da im se pridruže.
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar