U Apatinu obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

3. decembar obeležava se kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Ovogodišnji moto glasi ,,Osnaživanje osoba sa invaliditetom i obezbeđivanje uključenosti i jednakosti''. 

Prošle godine, na ovaj dan, predsednik opštine Apatin je, zajedno sa Marijom Bogić, predsednicom Društva za cerebralnu i dečiju paralizu opštine Apatin, učestvovao na centralnoj proslavi u Beogradu, a ove godine lokalna samouprava je organizovala svečani prijem u velikoj sali SO Apatin za osobe sa invaliditetom koje žive na teritoriji naše opštine.
 
 
Prisutnima se obratio predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, zahvalivši svima koji su došli.
- Ove godine centralna proslava povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom održava se u Novom Sadu, a umesto da idemo tamo, rešili smo da za vas organizujemo prijem ovde u zgradi Opštinske uprave. Želja nam je, osim da vas lepo ugostimo, i da vas upoznamo sa radom lokalne samouprave, da vidite kako izgleda sala gde se donose važne odluke za opštinu Apatin, rekao je predsednik Škrbić obraćajući se prisutnima.
 
 
Marija Bogić, predsednica Društva za cerebralnu i dečiju paralizu opštine Apatin, upoznala je prisutne sa aktivnostima Društva i istakla da razumevanje i podršku od strane lokalne samouprave imaju, mada uvek može više. Bogićeva se zahvalila i Centru za socijalni rad, a sa kojim imaju izuzetnu saradnju.
 
Nikolina Sučević, direktorka Centra za socijalni rad, zahvalila se lokalnoj samoupravi na organizovanom prijemu povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.
 
- Nije samo današnji dan dan kada se družimo. Svakog dana smo tu jedni za druge, učimo jedni od drugih i trudimo se da pomognemo jedni drugima koliko možemo. Danas smo možda malo vidljiviji nego inače, ali zaista dajemo sve od sebe da različitim aktivnostima svakodnevno pomažemo jedni drugima. 
 
Sučevićeva je iskoristila priliku da upozna prisutne sa novoosnovanim inkluzivnim horom, a koji je nastao u okviru Dnevnog boravka za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama u Apatinu. Takođe, pozvala je sve zainteresovane da posete galeriju Meander u Apatinu, a gde je trenutno aktuelna postavka radova korisnika Dnevnog boravka.
 
 
Članovi hora, zajedno sa svojim vasptačima i drugim zaposlenima u CSR, u sklopu prijema koji je organizovan u sali SO Apatin, izveli su kratki muzički program, a potom je usledilo i neformalno druženje.
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar