U apatinskoj opštini održane javne tribine o uključivanju građana u odlučivanje o trošenju budžetskih sredstava prikupljeni od poreza na imovinu

U prethodnih nekoliko dana je u svim mesnim zajednicama na teritoriji Opštine Apatin, za članove Saveta mesne zajednice i sve zainteresovane građane, održana prezentacija Akcioni plan za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu 2019-2023.

Program su prezentovali članovi Radne grupe za sprovođenje ovog Akcionog plana - Gordana Korać i Branislava Bešir. One su informisale građane o tome da je usvojen Akcioni plan, kao i da im se daje mogućnost da odlučuju na šta će se trošiti sredstva od poreza na imovinu. U narednom periodu će građanima biti ponuđeno da putem anketa predlože projekte koji će biti finansirani u njihovoj mesnoj zajednici, a nakon toga će imati mogućnost da glasaju za projekte koji su imali najveći broj predloga.

Prezentaciji u romskom naselju je prisustvovao i načelnik Opštinske uprave Mane Škorić koji je i koordinator projekta za Opštinu Apatin.

Odziv građana nije bio veliki, najveća zainteresovanost je bila u Kupusini i Svilojevu, a najmanja u Apatinu.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Dejan

27.09.2020 | 07:06
A zašto je onaj Saša Lukić prisutan na svakoj prezentaciji? Cak i u romskom naselju?
Postavi komentar