U apatinskoj gimnaziji otvoren odbojkaški teren i potpisan ugovor za sanaciju sportske hale

U Gimnaziji i stručnoj školi Nikola Tesla u Apatinu pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i Milan Dražić, direktor škole, potpisali su ugovor za sanaciju parketa u sali za fizičko vaspitanje čija je vrednost 544.000 dinara.

Nakon potpisivanja ugovora Batez je svečano otvorio i novoizgrađeni teren za odbojku, a domaćinima je uručio lopte i profesionalnu mrežu za odbojku.

-Veliko mi je zadovoljstvo da sam za četiri godine otvorio mnogo sportskih terena, pogotovo pri školama jer su one glavna baza našeg vrhunskog sporta. Ovo je teren koji su škola i učenici dobili iz projekta Sekretarijata svojim radom i trudom i uz podršku lokalne samouprave. To je zajednički projekat u cilju unapređenja sportske infrastrukture. Da imate što bolje uslove za nastavu fizičkog i, naravno, za bavljenje sportom. Osim ovog ugovora za školu imamo i poklon, lopte i mrežu za odbojkaški teren - rekao je Batez.

-Teren je delo učenika i lokalne samouprave koja je sufinansirala izgradnju. Izvođač radova firma Džimi komerc je pored terena sanirala i okolni prostor. Nećemo se ovde zaustaviti već ćemo nastaviti radove sve dok škola i prostor oko škole ne budu izgledali tako da svi budemo zadovoljni - rekao je Dražić.

Milan Škrbić, predsednik Opštine Apatin podsetio je da je sanacija sportskog objekta Gimnazije zadnji put urađena pre dvanaest godina.

Batez je istakao da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u konkursima za sanaciju, opremanje i izgradnju sportske infrastrukture daje prednost školskoj sportskoj infrastrukturi.

-Preko 80 odsto sredstava usmeravamo u tom pravcu. Za četiri godine smo uradili 250 projekata i uložili 400 miliona dinara. I sama Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna investiranja je uložila je oko 900 miliona za četiri godine. Finansirala je sportske dvorane, fiskulturne sale, otvorene sportske terene. Sportski tereni su u manjim mestima Vojvodine mesta okupljanja dece i omladine i Pokrajinska Vlada stvara što bolje uslove da vode zdrav život, da se druže i bave sportom - naveo je Batez.

Na pitanje da li će pomoći projekat izgradnje bazena u apatinskoj Gimnaziji, Batez je rekao da će se o tome pričati kada on bude bio finalizovan.

Sanirana dvorana i novi teren za odbojku u Gimnaziji će olakšati i rad sportskim klubovima koji u njoj treniraju.

-Teren koji smo dobili uticaće da još kvalitetnije radimo i ostvarujemo bolje rezultate u odbojci. Potpisivanje ovog ugovora je pravi potez za Gimnaziju, a i sportski klubovi će imati mnogo bolje uslove za rad. Ovo je dobitak za sve nas, ali i za opštinu Apatin - rekao je odbojkaški trener Miloš Popović.

 

 

 

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar