Turistička organizacija Apatin objavila novi veb sajt

Turistička organizacija Apatina objavila je novi veb sajt. Moderno dizajnirana, živopisna i pregledna prezentacija će zasigurno predstavljati mnogo bolji „izlog“ opštine Apatin nego što je do sada bio slučaj. Dobro uređen ,,izlog'' je jedan od prvih koraka da potencijalne kupce privučemo u našu opštinu, međutim kvalitet turističke ponude, cene i sadržaji su ono presudno. Ipak, od nečeg se mora početi. S tim u vezi, razgovarali smo sa Danijelom Ajdukom, vršiocem dužnosti direktora Turističke organizacije Apatin.


Kako je tekao proces kreiranja ovog sajta?
 

-Sve je započelo skeniranjem situacije na terenu. Želeli smo da naš sajt bude u skladu sa trendovima nekih razvijenijih destinacija, a da opet bude originalan, koliko je to moguće, na svoj način, i da bude usklađen sa onim što na ovom podneblju imamo i nudimo. Nakon definisanih želja krenule su konsultacije sa stručnjacima iz oblasti programiranja kako bi sve naše zamisli mogli pretočiti u delo. Posle višemesečnog rada sajt je dovršen i sada smo ga objavili.


Objava sajta je tek početak rada na njemu?


-Tako je, turizam je generalno specifična delatnost jer se konstanto menja, još kada na to dodamo karakteristike interneta, jasno je da moramo svakog dana da radimo na njegovom sadržaju. Zato koristim ovu priliku da pozovem sve vlasnike ugostiteljskih objekata, smeštajnih kapaciteta, institucija i udruženja čije je delovanje vezano za turizam i sve druge pojedince, da se jave na telefon: 025/ 772 – 555. Ugovorićemo termin za sastanak i zajedno osmisliti kako da izgleda kutak sajta koji će predstavljati njihov posao ili aktivnost. Dijapazon sadržaja koje smo predvideli na sajtu je toliko širok da nijedan pojedinac ne može dovoljno kvalitetno sam da popuni sadržaj, tako da nam treba pomoć i saradnja sa svima koji imaju interes da ih predstavljamo.


Da li je sajt višejezičan?


- Zapravo sajt jeste višejezičan, pored trenutnog srpskog jezika predviđen je i engleski i nemački. Opcije za unos tih sadržaja postoje i mogu se aktivirati svakog trenutka, ali prvo radimo na objedinjavanju kompletne turističke ponude, da svi preduzetnici i sve turističke atrakcije budu predstavljeni na pravi način, za to je potrebno vremena. Nakon toga pristupiće se prevođenju svih tekstova i novi jezici će se otvarati jedan po jedan.


Možete li predstaviti našim čitaocima koje su opcije najvažnije i koje su novine u odnosu na prethodni sajt?


- Pobrinuli smo se da na sajtu bude zastupljeno mnogo kvalitetnih fotografija, jer kao što kažu jedna slika vredi više od hiljadu reči. Tu su takođe polja kojima ističemo najvažnije događaje, atrakcije i slično. Postoje posebni odeljci u odnosu na potrebe turista, dakle vrlo lako mogu doći do onog što im je prioritetno pri poseti Apatinu. Nekima je najbitnije šta mogu da jedu, nekima gde mogu da se provedi, trećima gde da se smeste itd. Ipak 2 najvažnije stvari su postojanje kalendara dešavanja i napredak u pogledu transparentnosti, pa je tako istaknut statut, dokumentacija za javne nabavke i slično.


Na koji način ćete doći do posetilaca sajta – potencijalnih turista?


- Za početak tu su društvene mreže, koje smo takođe kreirali sa svim svojim mogućnostima oglašavanja, zatim plaćeno oglašavanje na googlu a i blog odeljak za koji verujemo da će privući značajan broj čitatelja na sajt jer ćemo iz prvog lica, na autentičan način prenositi doživlja posete različitim lokalitetima u opštini Apatin.


Za kraj...


- Još jednom pozivam sve koji imaju veze sa turizmom u opštini Apatin da nam se jave kako bi uspostavili bolju i čvršću saradnju jer se turizam u jednoj destinaciji ne može bazirati samo na radu jedne male organizacije kao što je turistička, već na radu cele opštine i svih pojedinaca koji imaju sad ili mogu imati u budućnosti interes od turizma!

Pogledajte kako izgleda novi sajt: www.apatin.org.rs 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar