lokacija: Apatin
objavljeno: 10.06.2019.

Trening o prekograničnom projektu biciklističke staze Amazon of Europe Bike Trail u Apatinu

Društvo

U sredu, 12. juna, u Javnom preduzeću za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin održaće se trening o Intereg projektu biciklističke staze Amazon of Europe Bike Trail.  

Reč je o trogodišnjeg Projektu Amazon of Europe Bike Trail financiranom iz programa Interreg Danube, koji povezuje 5 država - Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Mađarsku i Srbiju, 15 projektnih partnera, 10 pridruženih partnera i tri reke - Muru, Dravu i Dunav sa ciljem razvoja jedinstvenog turističkog proizvoda. 

Ciljevi treninga koji će se održati u sredu su pre svega informisanje učesnika o projektu, standardima koji se prihvataju i poštuju tokom implementacije biciklističke rute, o konceptu usmeravanja posetioca, kao i o izgradnji potrebne infrastrukture.   

Učesnici treninga imaće priliku, između ostalog, da vide prezentaciju regionalnog koordinatora o predlogu rute, početnim i završnim tačkama, područjima za odmor, mestima za zaustavljanje. 

Učesnici treninga biće predstavnici Vojvodinašume-Šumske uprave Apatin i Šumskog gazdinstva Sombor, Zavoda za zaštitu prirode Vojvodine, Departmana za geografiju i turizam Prirodno matematičkog fakulteta iz Novog Sada, Odeljenja za urbanizam i građevinske poslove i Opštinske uprave Apatin 

Inače, postojeće biciklističke staze, čija ukupna dužina kroz svih pet država iznosi preko 1000 kilometara, putem ovog projekta, biće povezane i opremljene odgovarajućom infrastrukturom, duž obala unutar planiranog prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. U saradnji sa turističkim organizacijama, pružateljima usluga, opšinama i drugim institucijama, Amazon of Europe Bike Trail otvoren je, osim za bicikliste  i za sve ljubitelje prirode. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

U Crvenom krstu Srbije u petak je upriličen prijem na kom su uručene nagrade najuspešnijim učenicima koji su...

Ena Đorđević, Zorana Mrđa i Jelena Popović održaće u četvrtak, 20. juna, mini nastup kod česme u Apatinu....

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović položila je kamen temeljac novog stambeno poslovnog prostora u Somboru. Gradonačelnica Sombora je izašla...

Somborsko prihvatilište za pse i mačke, u okviru akcije Udomi, ne kupuj! poziva sve vlasnike da čipuju i...

Na objektu bivše Stambene zadruge Progres, u ulici Majora Tepića, u Apatinu, juče je izbio požar koji je...

Kabinet Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u okviru mera populacione politike u 2019....