Travel Fest u maju u Apatinu
30.11.-0001.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši razgovarao je juče sa rukovodstvom RTV Trend iz Bačke Topole, koji treći put organizuju festival turističkog i etno filma «Travel Fest», a koji će se ove godine održati u maju mesecu u Apatinu.

Ovaj međunarodni festival okuplja učesnike iz regiona, Evrope i sveta, a njegov sadržaj čine putopisne reportaže, turistički promotivni filmovi, radio i  televizijske reklame namenjene turizmu.  «Ovaj festival je idealna prilika za promociju Vojvodine kao multikulturalne, multikonfesionalne i višejezične sredine, ali je i prilika za promociju i afirmaciju naše Pokrajine kao evrpskog regiona, uspostavljanje novih kontakata i saradnje» naglasio je Egereši. On je, na poziv organizatora, prihvatio da ove godine bude na čelu programskog saveta festivala.


Direktor RTV Trend Rajko Vulin istakao je da je cilj ovog festivala približavanje različitih kultura i običaja, kao i promovisanje tolerancije i dodao da on čini deo ukupnih aktivnosti afirmisanja multikulturalnosti Vojvodine.

Organizatori festivala istakli su da će u narednom periodu biti raspisan konkurs za prijavljivanje učesnika i da će ove godine, po prvi put, pored reportaža, filmova i reklama iz oblasti turizma u program festivala biti uvrštena i kategorija etno filma i reportaže.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar