Tkačka radionica dobila pomoć od opštine
20.01.2012.

Udruženju "EKORURAL NET" iz Apatina odobreno je  47.000,00 dinara kao privremena pomoć lokalne samouprave.

Na ovaj način omogućava se sprovođenje dalje održivosti projekta "Tradicija za budućnost-ruralni turizam bez granica“ u kojem je, između ostalog, u projektu sredstvima EU nabavljena profesionalna oprema za tkanje.

Profesionalna oprema za tkanje vredna 3.000 eura (pet drvenih profesionalnih razboja) je posle završetka finansiranja projekta "Tradicija za budućnost-ruralni turizam bez granica“ iz IPA fonda prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija, prenesena u vlasništvo udruženja.

Sa ovim kapitalom u opremi i iskustvom članova udruženja, udruženje"EKORURAL NET" je umaju 2012.godine konkursom dobilo sredstva dotacije od pokrajinskog Sekretarijata za privredu namenjena nevladinim organizacijama za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti u vrednosti od 100.000,00 dinara.

"EKORURAL NET" trenutno ima aktivnosti u pripremi projektnog predloga za finansiranje programa u aktuelnom konkursu Austrijske razvojne agencije i EU.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar