Danas je 10. novembar – Svetski dan nauke. Svetski dan nauke ukazuje na značajnu ulogu nauke u društvu i na neophodnost uključivanja šire javnosti u debate o značajnim problemima u oblasti nauke. Takođe ovaj dan ukazuje na značaj nauke u svakodnevnom životu.
Tim povodom danas su predstavnici „Telekoma“ uručili Srednjoj tehničkoj školi “Mihajlo Pupin“ u Kuli dva laptop računara i televizor. Uručivanju donacije prisustvovao je i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić sa svojim pomoćnicima Tijanić Ljubicom i Paravina Strahinjom.
„Telekom Srbija“ je donaciju uručio na predlog svog radnika Aleksandra Kovača iz Kule, koji je bio đak ove škole, a poklon je direktorici škole Veri Slijepčević u ime „Telekoma“ predala Ivana Kuručki.
-„Telekom“ Srbija kao društveno odgovorna kompanija vodi računa o svojim korisnicima i izuzetno je zadovoljna kad može da pomogne razvoju društva. Nadamo se da ćemo ovom i drugim akcijama koje sprovodimo moći da utičemo na poboljšanje kvaliteta u obrazovanju dece, koja su naše najveće bogatstvo. Aleksandar Kovač je predložio školu „Mihajlo Pupin“ za donaciju. On je takođe, bivši đak ove škole i iz nje sigurna sam nosi najlepše uspomene, jer kada je predložio ovu Školu za donaciju imao je samo reči hvale o njoj, rekla je Ivana Kuručki.
Zahvaljujući se na donaciji direktorica Vera Slijepčević je istakla značaj najsavremenije kompjuterske opreme za obrazovni proces u školi.
-Budući da smo tehnička škola i da obrazujemo kadrove u oblasti informacionih tehnologija, obnovljivih izvora energije i u oblasti mašinstva naši učenici gotovo na svim časovima koriste računare i zato nam ova donacija veoma znači, jer opremu moramo konstantno da obnavljamo i osavremenjujemo. Moram istaći da nam poslednjih godina dolaze sve bolji đaci i da bi im omogućili što bolje obrazovanje oprema, posebno, kompjuterska nam je neophodna, istakla je direktorica Vera Slijepčević.
Đak Srednje tehničke škole u Kuli bio je i sadašnji predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, koji se osvrnuo na planove i nova ulaganja u osavremenjavanje ove škole.
-Lokalna samouprava i Škola zajedno sa Vladom Republike Srbije završavaju projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju STŠ „Mihajlo Pupin“ nakon koje bi ona postala jedna od najsavremenijih tehničkih škola u Srbiji. Vanredno stanje je malo poremetilo dinamiku svih radova ali se nadamo da ćemo naredne godine krenuti sa realizacijom projekta, rekao je Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula.
Podsetimo da je Svetski dan nauke datum koji je predložen na Svetskoj naučnoj konferenciji u Budimpešti 1999, sa ciljem da se skrene pažnja na potrebu za novom vezom između nauke i društva. UNESKO je ustanovio Svetski dan nauke za mir i razvoj, koji je prvi put obeležen 10. novembra 2002. godine.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS