lokacija: Odžaci
objavljeno: 19.03.2019.

Tehnička škola u Odžacima dobila sredstva za renoviranje

Društvo

Tehnička škola u Odžacima dobila je sredstva u iznosu od 106 miliona dinara za rekonstrukciju prostorija škole od Кancelarije za javna ulaganja Republike Srbije.

Predsednica opštine Odžaci mr Latinka Vasiljković, obišla je sa svojim saradnicima Tehničku školu i tim povodom izrazila veliko zadovoljstvo povodom rekonstrukcije škole, naglasivši da još tri ustanove rade na izradi projektno – tehničke dokumentacije kako bi im bila odobrena sredstva, a to su Centar za socijalni rad Odžaci, OŠ "Branko Radičević" iz Odžaka i Dom zdravlja Odžaci.
 
- Nakon tri godine pribavljanja dokumentacije i pripreme projekata, konačno možemo da se pohvalimo sa odlično odrađenim poslom i otpočeti sa procesom javne nabavke celokupne rekonstrukcije škole.
Direktorka Tehničke škole je veliku zahvalnost iskazala kako lokalnoj samoupravi koja je školi izašla u susret oko tekućih problema tako i Кancelariji za javna ulaganja Republike Srbije koji su prepoznali potrebe škole za unapređenjem uslova u kojima đaci pohađaju nastavu i odobrili sredstva kako bi prostorije koje nisu renovirane preko 40 godina bile osposobljene za normalan rad i funkckionisanje. Prva faza projekta obuhvata tekstilni deo koji obuhvataju tri učionice sa sanitarnim čvorom, mašinske radionice, ulaz škole i košarkaško igralište. Druga faza obuhvata glavni deo zgrade, kao i deo iza nje. Planirani radovi bi trebali krenuti u junu mesecu.
 
Snežana Grujičić, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti je dodala da se lokalna samouprava maksimalno trudi kako bi školovanje dece bilo lakše i prijatnije, naglasivši da je Tehnička škola Odžaci među prvim srednjim školama u kojem je zaživelo dualno obrazovanje.
 
Izvor i foto: odzaci.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Izgradnjom 50 parking mesta i rekonstrukcijom Ulice Miloša Oblića, cilj je da se problem parkinga reši kod marketa Idea i...

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu počeo je 1. aprila i trajaće do 31.maja 2019....

U Parku heroja, kod Županije, radnici Radne jedinice mehanizacija i održavanje “Zelenila”  postavili su klupu za dojilje. Klupa je postavljena u...

Dani dečjeg stvaralaštva u Apatinu, 23. po redu, ove godine održavaju se pod sloganom  Ljubav.   Dani su...

Rekonstrukcijom fasade i zamenom spoljne stolarije prošle nedelje su krenuli radovi na objektu stanice policije u Apatinu, za...

U organizaciji Fondacije Konrad Adenauer, danas je u Somboru održan simpozijum Nemačka nacionalna manjina i Evropa, na kojem je...