Tehnička škola u Odžacima dobila sredstva za renoviranje

Tehnička škola u Odžacima dobila je sredstva u iznosu od 106 miliona dinara za rekonstrukciju prostorija škole od Кancelarije za javna ulaganja Republike Srbije.

Predsednica opštine Odžaci mr Latinka Vasiljković, obišla je sa svojim saradnicima Tehničku školu i tim povodom izrazila veliko zadovoljstvo povodom rekonstrukcije škole, naglasivši da još tri ustanove rade na izradi projektno – tehničke dokumentacije kako bi im bila odobrena sredstva, a to su Centar za socijalni rad Odžaci, OŠ "Branko Radičević" iz Odžaka i Dom zdravlja Odžaci.
 
- Nakon tri godine pribavljanja dokumentacije i pripreme projekata, konačno možemo da se pohvalimo sa odlično odrađenim poslom i otpočeti sa procesom javne nabavke celokupne rekonstrukcije škole.
Direktorka Tehničke škole je veliku zahvalnost iskazala kako lokalnoj samoupravi koja je školi izašla u susret oko tekućih problema tako i Кancelariji za javna ulaganja Republike Srbije koji su prepoznali potrebe škole za unapređenjem uslova u kojima đaci pohađaju nastavu i odobrili sredstva kako bi prostorije koje nisu renovirane preko 40 godina bile osposobljene za normalan rad i funkckionisanje. Prva faza projekta obuhvata tekstilni deo koji obuhvataju tri učionice sa sanitarnim čvorom, mašinske radionice, ulaz škole i košarkaško igralište. Druga faza obuhvata glavni deo zgrade, kao i deo iza nje. Planirani radovi bi trebali krenuti u junu mesecu.
 
Snežana Grujičić, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti je dodala da se lokalna samouprava maksimalno trudi kako bi školovanje dece bilo lakše i prijatnije, naglasivši da je Tehnička škola Odžaci među prvim srednjim školama u kojem je zaživelo dualno obrazovanje.
 
Izvor i foto: odzaci.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar