Takmičenje Zlatni kotlić u Apatinu počinje 4. jula
Apatinske ribarske večeri, po 56 put, održaće se od 4. do 7. jula, a tradicionalni i najvažniji deo programa je takmičenje za Zlatni kotlić Apatina
 
Kvalifikacioni dan za takmičere iz Apatina je četvrtak, 4. jul, a za takmičare koji dolaze van naseljenih mesta apatinske opštine to je petak, 5. jul.  
 
Veliko finale zakazano je za subotu, 6. jul,  kada će se u kuvanju ribljeg paprikaša okušati predstavnici svih mesnih zajednica apatinske opštine kao i pet najboljih takmičara odabranih među gostima.   
 
Kotizacija za takmičare iznosi 1500 din i uplaćuje se prilikom prijave za takmičenje u prostorijama Turističke organizacije Apatin, na adresi Petefi Šandora 2a u Apatinu. Svaki takmičar će dobiti mesto za kuvanje, drva za kuvanje, komplet za sedenje koji podrazumeva dve klupe i sto, majicu za kuvara i 2,5 kg očišćenog šarana. 
 
Ove godine takmičari će moći sami da dodaju do pola kilograma neke druge vrste rečne ribe, što je novina u odnosu na prethodna takmičenja.  
 
Detaljnije o propozicijama takmičenja možete videti na PROPOZICIJE TAKMIČENJA ZA "ZLATNI KOTILIĆ" 2019. U APATINU 
 
U nedelju, 7. jula, biće organizovano i revijalno kuvanje za sve zainteresovane ili one koji nisu uspeli naći mesto u takmičarskom delu. Kotizacija je 3000 din, a ekipa dobija 4 kg šarana žive vage, koji će se dostaviti očišćen, majicu za kuvara, mesto za kuvanje, drva i mesto za goste na samom trgu Nikola Tesla, gde će nastupiti tamburaški sastav Mesečina
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar