Takmičenje Ja bih to ovako u subotu u Apatinu

Takmičenje učenika srednjih škola Vojvodine u organizaciji Gimnazije i stručne škole Nikola Tesla iz Apatina pod nazivom Ja bih to ovako održaće se u subotu, 14. decembra. Takmičenje za najbolju srednjoškolsku dramsku improvizaciju počinje u 10 časova u Kulturnom centru u Apatinu, a ulaz je besplatan.

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine–nacionalne zajednice i SO Apatin, Gimnazija i stručna škola Nikola Tesla Apatin realizuje ovaj projekat. Koordinatorka projekta je Mirjana Ćalić, profesor srpskog jezika i književnosti.

U finalu takmičenja, u subotu, na pozorišne daske stupiće učenici srednjih škola iz  Novog Sada, Odžaka, Bečeja, Bačke Topole i Apatina. Teme kojima če se učenici baviti su:senzacionalizam u medijima, vršnjačko nasilje i očuvanje kulturnog nasleđa.

Tročlani stručni žiri odlučiće koja ekipa je pobednik republičkog takmičenja u dramskom improvizovanju, a predviđena nagrada je vaučer–vikend u Apatinu, u saradnji sa Kancelarijom za mlade i JP Pristanište i marina Apatin.

U okviru takmičenja biće izvedena i pozorišna predstava Pile tetkino, u izvođenju dramske sekcije OŠ Ivan Goran Kovačić iz Sonte, u saradnji sa Cekos-om.

Ciljevi ovog projekta jesu razvoj dramskog talenta, komunikacije, improvizacije, kao i snalaženje u nepoznatim situacijama. Realizacija ove aktivnosti podrazumeva i susrete učenika srednjoškolaca, razmenu učenika, druženje i edukaciju. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar