Sveti Sava obeležen u školama u Odžacima

Slavu su obeležile sve škole na teritoriji Opštine Odžaci, lomljenjem slavskog kolača, kao i svečanim akademijama i priredbama.

Svečanom priredbom i sečenjem slavskog kolača obeležena je slava Sveti Sava u OŠ Miroslav Antić u Odžacima uz prisustvo učenika, kolektiva, roditelja i učešće sveštenika i veroučitelja Nenada Vujasina. Učenici su sa svojim učiteljima i nastavnicima pripremila prigodan program, a ovogodišnji kum slave bio je Miloš Cvetković. Nakon lomljenja kolača Miloš je jedan komad poklonio Luki Stoiljkoviću i na taj način mu predao kumstvo za narednu godinu.

Učenici i kolektiv OŠ Branko Radičević, u prisustvu sveštenika i roditelja, sečenjem slavskog kolača i svečanom priredbom proslavili su školsku slavu. Kuma slave Tara Borić predala je kumstvo Dunji Radović, Teodori Jovanović i Branku Lazareviću.

Praznik Sveti Sava je ustanovljen za školsku slavu 1840. godine, na predlog Atanasija Nikolića, rektora Liceja iz Kragujevca. Atanasije Nikolić je rođen u Bačkom Brestovcu. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar