lokacija: Apatin
objavljeno: 13.09.2017.
Autor: Miodrag

Svečano otvoreni novi sportski tereni u apatinskoj gimnaziji

Društvo
U dvorištu gimnazije "Nikola Tesla" na svečani način su otvoreni renovirani sportski tereni koje će od sada pored učenika gimnazije moći da koriste i svi građani Apatina. 
 
Svečanosti otvaranja ovih terena su pored brojnih građana, mladih sportista i predstavnika lokane samouprave prisustvovali Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Vojvodine, Vladimir Batez pokrajinski sekretar za omladinu i sport, Dušan Marijan načelnik zapadnobačkog okruga, a najveći aplauz su dobili članovi državne basket reprezentacije koji su u Kini nedavno Srbiji doneli titulu Svetskih prvaka. 
 
 
Pozdravljajući prisutne u ulozi domaćina direktor gimnazije Vojislav Petrović je dao naglasak na školski sport i govoreći o značaju fizičke aktivnosti među mladima izrazio zadovoljstvo što su škola i sam grad dobili ovaj mini sportski centar. 
 
 

 
Zamenica predsednika Opštine Dubravka Korać je izrazila zadovoljstvo što je jedna ideja koja postoji već nekoliko godina konačno realizovana zajedničkim ulaganjem Opštine Apatin i pokrajine.
 

 

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je svojim govorom zvanično ove terene predao na upotrebu građanima Apatina.
 
 

Kompleks sportskih terena sačinjavaju tereni za basket, mali fudbal, rukomet i mini teretana na otvorenom. Cela investicija je vredna 11 miliona i 296.000 dinara od čega je blizu 8 miliona i 200.000 dinara obezbedila pokrajinska vlada a razlika sredstava do ukupnog iznosa je izdvojena iz budžeta opštine Apatin. 

 

Marko Ždero, član državne basket reprezentacije pohvalio je činjenicu da je neko nakon dosta vremena konačno napravio teren isključivo za basket. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Na Gastroeneterološkom odseku Internog odeljenja Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, proteklog vikenda, isporučen je i pušten u...

U prostorijama Udruženja Crnogoraca Opštine Kula upriličen je prijem za generalnog konzula Crne Gore u Srbiji, Miodraga Kankaraša...

Povodom školske slave, Svetog Save, u petak će biti organizovan niz aktivnosti, saznajemo od Nade Zdravković, direktorke OŠ...

Opština Kula je novi vlasnik fudbalskog stadiona „Milan Sredanović“ kojeg je kupila na javnoj licitaciji održanoj u subotu,...

Održana je javna rasprava o Nacrtu odluke o prvim izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada Sombora, a...

Jedna od nekoliko budućih fabrika u industrijskoj zoni, italijanski „Fiorano“ , u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski...