Svečani prijem u zgradi SO Apatin za mlade ruske kadete

Ovih dana u Apatinu boravi odabrana grupa kadeta Svjato-Aleksejevskog kadetskog korpusa, iz okoline Moskve.

Kadeti su deca školskog uzrasta, koji se školuju za dalje više obrazovanje po svom opredeljenju, kako u vojnim ustanovama, tako i drugim opšte obrazovnim institucijama.
 
U zgradi Skupštine opštine Apatin danas je za ove mlade kadete organizovan svečani prijem, a na kom ih je dočekao predsednik opštine, Milan Škrbić, sa saradnicima.
 
Škrbić je, ne sakrivajući zadovoljstvo što je Apatin domaćin ovoj odabranoj grupi kadeta, upoznao goste sa potencijalima i lepotama naše opštine, poželeo im dobrodošlicu i izrazio nadu da njihova prva poseta Apatinu neće biti i poslednja. Takođe, predsednik opštine Apatin nije propustio gostima iz Rusije reći kako je još 2008. godine Vladimir Vladimirovič Putin, odlukom SO Apatin, postao počasni građanin naše opštine, za izuzetne zasluge u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.
 
Ruski dečaci, u pratnji svojih vaspitača i rukovođa, najpre su obišli Sombor, a potom su stigli u Apatin, s ciljem upoznavanja naše zemlje i naše multinacionalnosti, a takođe i radi uspostavljanja međusobnog mladalačkog drugarstva i zajedničkih radnih, sportskih i drugih aktivnosti tokom boravka.
 
Na svečanom prijemu u zgradu SO Apatin, ispred ruskih kadeta, obratio se Jurček Jaroslav Vladimirovič, zamenik načelnika kadetskog korpusa, a koji se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio želju da ruski kadeti prime kod sebe našu omladinu i da ta veza bude tradicionalna. 
 
Podsećamo sve naše sugrađane da će gosti iz Rusije svoj muzički program predstaviti večeras, 26. juna, u velikoj sali Kulturnog centra, sa početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar