Svečani prijem nove generacije studenata Pedagoškog fakulteta u Somboru

U amfiteatru Pedagoškog fakulteta u Somboru juče je održan svečani prijem nove generacije studenata. Na sva četiri smera osnovnih akademskih studija ukupno je upisano 79 studenata prve godine.

Dobrodošlicu studentima uputio je dekan prof. dr Željko Vučković, sa željom da krenu putem znanja, odgovornosti, humaniteta i prosvećenosti. Vučković je podsetio da somborski Pedagoški fakultet ima tradiciju obrazovanja učitelja dugu više od 200 godina. On je naglasio da se na Pedagoškom fakultetu školuju učitelji, vaspitači, dizajneri medija u obrazovanju i bibliotekari-informatičari za 21. vek.

Studente je pozdravila i prof. dr Mia Marić, prodekan za nastavu, koja je rekla da pored studijskih programa na osnovnim studijama postoje i komplementarni master programi, kao i studijski program Doktor metodike razredne nastave, za četiri predmetne oblasti: priroda, matematika, informatika i fizičko vaspitanje. Navela je i da se nastava izvodi prema najsavremenijim akademskim standardima koji postoje u našoj zemlji, i da su sva četiri obrazovna profila usklađena sa zahtevima tržišta rada. Marić je upoznala studente sa bolonjskim sistemom obrazovanja, istaknuvši da im je omogućena mobilnost koja se odvija pod okriljem programa Erasmus plus, što znači da se deo studija može provesti na nekom od fakulteta u Evropskoj uniji.

Ovu svečanost uveličao je hor Pedagoškog fakulteta pod dirigentskom palicom prof. dr Biljane Jeremić, koji je izveo studentsku himnu Gaudeamus igitur, a uz pratnju tamburaškog orkestra pod upravljanjem Zorana Bogdanovića. Saradnica u nastavi Miona Ilić i student Milan Stojković su svojim izuzetnim vokalnim sposobnostima učinili svečanost još lepšom. 


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar