lokacija: Apatin
objavljeno: 22.01.2018.
Autor: Jelena

Sve spremno za proslavu školske slave, saznajemo od Nade Zdravković

Društvo

Povodom školske slave, Svetog Save, u petak će biti organizovan niz aktivnosti, saznajemo od Nade Zdravković, direktorke OŠ ,,Žarko Zrenjanin''.


- Za nas je Svetosavska nedelja počela pre nekoliko dana kada smo objavili likovni i literalni konkurs na nivou škole, kako bi se deca pripremila na vreme, a nagrade najboljima ćemo uručiti na školskoj priredbi. Same pripreme za priredbu su počele u prethodnom polugodištu, a nosioci su, pored učenika i nastavnika, naša dva mlada veroučitelja. Za petak, 26. januar, uoči školske slave, u svečanoj sali će od 14 sati biti organizovano rezanje slavskog kolača. Ovogodišnji kum slave biće predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić. Nakon toga, biće organizovana priredba i zakuska, a istu tu priredbu imaćemo i u Domu kulture, od 18 sati, u saradnji sa OMŠ ,,Stevan Hristić'' i OKC Apatin, rekla je za 025info Zdravkovićeva.


Istog dana, 26. januara, sa početkom u 18 sati biće održana Svetosavska akademija u organizaciji OŠ “Žarko Zrenjanin i Osnovne muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Apatina, a uz tehničku podršku Opštinskog kulturnog centra Apatin.

Besedu će, ispred Crkvene opštine Apatin, održati Mladen Glušac, a potom će usledeti priredba učenika OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' pod nazivom „Sveti Sava miri braću“. Program će upotpuniti i nastup učenika i nastavnika Osnovne muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Apatina.

Pre početka svečane akademije, od 17 sati 30 minuta, u galeriji „Meander“ će biti postavljena tradicionalna izložba radova učenika iz opštine Apatin, a na temu Svetog Save.


Osim pripreme školske slave, u OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' trenutno je u toku još nekoliko drugih aktivnosti.

- Ono što je aktuelno ovih dana, to su takmičenja iz svih naučnih i sportskih oblasti, te su pripreme uveliko u toku. Takođe, nešto na šta smo hteli da obratimo više pažnje ove godine, to je knjiga i čitanje.  Svedoci smo činjenice da u ovoj eri modernih tehnologija deca se sve više baziraju na brze informacije. Naravno da treba da napreduju i razvijaju se tehnološki, ali smatramo da knjiga i čitanje istih razvijaju logičko razmišljanje i generalno bolje utiču na decu, te smo zbog toga odlučili da u naš program uvrstimo dva projekta. Jedan projekat nosi naziv ,,Čitalački maraton”, a drugi ,,Čitalići”, istakla je Nada Zdravković.


Od direktorke OŠ ,,Žarko Zrenjanin'' saznali smo i da će u saradnji sa Narodnom bibliotekom iz Beograda 30. januara organizovati izložbu posvećenu Dušku Radoviću na kojoj će se, pored njegovih knjiga naći plakati, ali i njegove poznate izreke.


- I za Čitaliće i za izložbu u biblioteci najzaslužnija je učiteljica Snežana Panković, te koristim priliku da pohvalim njen trud i zalaganje, rekla je Zdravković. 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

„Bila sušna godina, konji nemaju šta da jedu“ – ovo je dočekalo ekipu  025info na ulazu u Prigrevicu...

U organizaciji Udruženja građana ,,Moj Apatin'', u fiskulturnoj sali Gimnazije ,,Nikola Tesla'' u Apatinu je organizovan ,,Dečiji bazar'',...

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih...

Radnici Javno komunalnog preduzeća "Zelenilo" Sombor okončali su posao uklanjanja 49 stabala topole duž puta Gakovo-Rastina.  Reč je...

Povodom proslave grada Sombora, 17. februara, kada se obeležava 269 godina od sticanja statusa slobodnog kraljevskog grada, pripremnjen...

Opština Apatin i Opštinski kulturni centar danas su organizovali tradicionalno obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije. Nakon...