Sve spremno za Majske svečanosti u Prigrevici

Manifestacija koju Mesna zajednica Prigrevica organizuje iz godine u godinu, a povodom obeležavanja Dana kolonizacije sela i Dana Spomen biblioteke, privlači sve veću pažnju javnosti. Popularne ,,Majske svečanosti'' nude niz interesantnih sadržaja u selu, kako kulturno-umetničkih, tako i sportskih i zabavnih.
Ove godine, Majske svečanosti u Prigrevici biće održane u periodu od 11. do 13. maja.


Petak, 11. maj prvi je dan ,,Majskih svečanosti'', a program započinje uličnim trkama od 17 sati i 30 minuta. Sat posle, od 18 sati i 30 minuta, nastupiće deca iz PU ,,Pčelica'', KUD ,,Mažoret'', deca iz OŠ ,,Mladost'' i klovn Željko Veseljko.
U 21 sat i 30 minuta počinju koncerti Spider i Bravo benda, dok su za 22 sata i 30 minuta predviđeni nastupi Ćane, Gocija i Laze.

U subotu, 12. maja, u periodu od 8 do 18 sati, biće održan program udruženja ljubitelja motora, u okviru kog će se moći pogledati izložba motora i old timera, a takođe će biti održan i defile kroz naseljeno mesto.


 

Istog dana od 9 sati održaće se završni turnir Super lige Vojvodine u rukometu (dečaci do 12 godina).
U Spomen biblioteci u Prigrevici u subotu će, sa početkom u 18 sati i 30 minuta, biti otvorena izložba slika J. Višinka, dok je književno veče na kom će gost biti Vanja Bulić zakazano za 19 sati.
U zabavnom delu programa, sa početkom u 20 sati, na bini na otvorenom nastupiće bend Trilodži, a od 22 sata i 30 minuta svi prisutni će moći uživati u svirci Najde iz Smaka.


Poslednji dan ovogodišnjih ,,Majskih svečanosti'', nedelja, 13. maj, rezervisan je za Svečanu akademiju koja će biti održana u Domu kulture u Prigrevici u 11 sati i 30 minuta. Na istom mestu će publika imati priliku pogledati najpopularniju amatersku predstavu ikad u našoj opštini, Gorenje naroda, sa početkom u 20 sati.
Na Trgu heroja će se položiti cveće na spomen obeležja u nedelju u 11 sati, dok će se u Spomen biblioteci od 18 sati predstaviti dr Milan Micić koji će govoriti na temu ,,Srpski dobrovoljci u I Svetskom ratu''.
Sportski program će poslednjeg dana ,,Majskih svečanosti'' početi u 9 sati (turnir u odbojci), a Zavičajni muzej u Prigrevici tog će dana biti otvoren za javnost u periodu od 10 do 18 sati.


 

Kaffe JV058 povodom ,,Majskih svečanosti'' takođe je pripremio odličan program tokom sva tri dana trajanja manifestacije.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar