Studenti iz dijaspore i u Apatinu
20.08.2012.

U okviru projekta "Upoznaj državu Srbiju" srpski studenti sa prestižnih svetskih univerziteta biće od 14. do 29. avgusta na praksi u opštinama i gradovima u Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo za dijasporu.
Studenti iz Italije, Francuske, Austrije, Nemačke, SAD-a, Kanade, Slovačke i Makedonije imaće priliku da se upoznaju sa načinom rada lokalnih samouprava u Srbiji i njihovom ulogom u privrednom sistemu naše zemlje.
U Ministarstvu očekuju da će znanjem, iskustvom i kontaktima stečenim u inostranstvu, ali i aktivnim angažmanom na tom projektu, srpska intelektualna dijaspora dati znatan podstrek lokalnom razvoju zemlje.
Studenti će biti raspoređeni u 18 opština i gradova, među kojima su Vranje, Kragujevac, Pančevo, Požarevac, Sombor, Čačak, i veći broj opština - Apatin, Veliko Gradište, Vrnjačka Banja, Zemun, Inđija, Negotin, Novi Bečej, Paraćin, Ruma, Sokobanja, Ćuprija i Ub.
Tokom prakse studenti će imati zadatak i da pripreme prezentaciju o opštinskom potencijalu (privrednom, turističkom i energetskom), čije unapređenje i promocija u inostranstvu bi mogla da doprinese celokupnom prosperitetu lokalne samouprave.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar