Stotinu izlagača na jubilarnom, desetom po redu, Ravangrad Wine Festu u Somboru

Pod pokroviteljstvom grada Sombora i Turističke organizacije grada Sombora u subotu 1. decembra održan je jubilarni 10. po redu „Ravangrad vajn fest“.

Blizu 100 izlagača iz Mađarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Srbije, kao i tradicionalni proizvođači iz Vojvodine, predstavili su se posetiocima – najrazličitijim domaćim proizvodima.
 
10. „Ravangrad vajn fest“ je posetila i gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović, koja je ovom prilikom istakla da je festival vina i hrane u Somboru jedinstvena  manifestacija na području Zapadno-bačkog okruga i iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca. Festival obogaćuje turističku ponudu grada i regije.
 
 
Cilj festivala je da se obogati turistička ponudu grada i regije, ali i da doprinese širenju vinske kulture, kojoj se poslednjih godina posvećuje sve veća pažnja, naročito u našoj i zemljama u okruženju. S obzirom na pogodno tlo za uzgoj vinove loze, Festival je idealna prilika da i vlasnici velikih vinarija i malih gazdinstava uspostave nove kontakte i time se motivišu za vinogradarstvo, kao jednu od poljoprivrednih grana u usponu“, istakla je gradonačelnica Golubović i podsetila da su Čonoplja, Riđica, Telečka, Sivac, samo neka od mesta u okolini Sombora, u kojima je nekada vinogradarstvo bilo jedno od najzastupljenijih poljoprivrednih grana.
 
Na festivalu su se predstavili vinari iz Srbije i zemalja iz okruženja, a kako je uz dobro vino neophodna i dobra hrana, za posetioce je na istom mestu organizovan gastro-kutak sa hranom karakterističnom za ovo podneblje, koja najbolje ide uz vina. Pirotski sir i peglana kobasica, kolenica ispečena u hlebu, vina iz Vojvodine, Makedonije i Crne gore, domaći kolači i peciva, sve se to moglo videti na ovogodišnjem festivalu hrane i vina u Somboru. Održana su stručna predavanja za vinare i ljubitelje vina.
 
Tokom festivala, koji se ove godine održao na dve lokacije, u Sokolskom domu i Mađarskoj građanskoj kasini, posetioci su mogli da uživaju i u pratećem programu,  a koji je uključio kulturno umetnički – muzički deo, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća. Svaki posetilac je, uz ulaznicu, dobio  vinsku čašu i katalog izlagača.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar