Stigla oprema za sprovođenje servisa za podršku roditeljstva

Četiri lokalne samouprave, Sombor, Subotica, Odžaci i Kula, zajedno su učestvovale na konkursu Ministarstva bez portfelja za demografiju i populacionu politiku, i ostvarile pravo na dodelu bespovratnih sredstava za realizaciju populacione mere – Servis za podršku roditeljstva.

Iz odobrenih sredstava nabavljena je oprema – veš mašine, daske za peglanje i pegle, koju je partnerskim lokalnim samoupravama predao zamenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković.
 
- Servis za podršku roditeljstva finansiraju Ministarstvo bez portfelja za demografiju, grad Sombor i ostale učesnice konkursa. Ova mera značajna je s obzirom da se sprovodi na teritoriji četiri lokalne samouprave, a nosilac realizacije servisa je Crveni krst Sombor, rekao je Ratković i zahvalio se somborskoj organizaciji Crvenog krsta što je prihvatila da sprovede ovu meru.
 
I u ostalim lokalnim samoupravama nosilac ove mere su lokalne organizacije Crvenog krsta.
 
Prema rečima Ratkovića, usluge ovog servisa namenjene su roditeljima dvoje i više dece, koji su, zaključno sa današnjim danom, imali mogućnost da se prijave za korišćenje ove mere populacione politike.
 
- Pomoć roditeljima se ogleda u tome što će imati mogućnost da odeću na peglanje donose u Crveni krst. Na taj način roditelji će imati više slobodnog vremena koje će moći da provode sa svojom decom, objasnio je zamenik gradonačelnice Sombora.
 
Servis za podršku roditeljstva sprovodiće se šest meseci, a obavljaće ga četiri zaposlena lica, odnosno po jedno lice u svakoj od lokalnih samouprava.
 
Sprovođenje i nadzor ove mere vršiće Crveni krst Sombor, odnosno opštinske organizacije Crvenog krsta u Apatinu i Odžacima, te gradska organizacija Crvenog krsta u Subotici.
 
Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću Sombor
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar