Staparskoj školi Izuzetna Vukova nagrada

Osnovna škola Branko Radičević iz Stapara dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2019. godinu koju Kulturno–prosvetna zajednica Srbije dodeljuje pojedincima i ustanovama koje su značajno doprinele razvoju kulture, nauke i obrazovanja u Republici Srbiji i svesrpskom kulturnom prostoru.

Vukova nagrada se dodeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, a ovogodišnji dobitnici Izuzetne vukove nagrade, pored staparske škole su i književnik Đorđe Sladoja, istoričarka antike mr Bojana Borić Brešković, požarevačka Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje Stevan Mokranjac i Sabor frulaša Oj Moravo koji se održava u Prislonici.

Svečanom uručenju Vukove nagrade u Predsedništvu Republike Srbije prisustvovali su gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, načelnik Školske uprave Borislav Staničkov i član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač.

Za ovo prestižno priznanje Osnovnu školu Branko Radičević nominovala je dr Lidija Nerandžić Čande, profesorka Gimnazije Veljko Petrović. 

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar