Srpski Miletić domaćin Dana edukacije mladih preduzetnika i inovatora

U Domu kulture u Srpskom Miletiću održano je takmičenje ″Dani edukacije mladih preduzetnika i inovatora″.

Pred prepunom salom Doma kulture, priliku da predstavi svoje ideje i biznis planove, imalo je oko 150 učenika osnovnih i srednjih škola iz opštine Odžaci, Bač, Кula, Sombor i Apatin.
 
Manifestaciju je otvorio član Veća opštine Odžaci, Slobodan Popović, a nakon uvodne reči, prisutne je pozdravila i predsednica opštine Odžaci, mr Latinka Vasiljković, kao i Slobodan Bata Simić, predsednik Saveza pronalazača Srbije. On je tom prilikom  predsednici opštine Odžaci i članovima organizacionog tima uručio povelje ″Mihajlo Pupin″.
 
Nakon svečanog otvaranja usledio je i takmičarski deo programa, gde su đaci predstavili svoje inovacije. Prvo mesto pripalo je Ekonomsko – trgovinskoj školi iz Кule, drugo mesto osvojili su đaci Osnovne škole ″Bora Stanković″ iz Кaravukova, dok je treće mesto pripalo đacima iz Osnovne škole ″Miroslav Antić″ iz Odžaka.
 
Cilj ove izuzetne manifestacije, bio je da se na jedan dobar način, kroz radionice i izrade biznis planova i prezentovanje poslovnih ideja, deca i omladina podstaknu da što kvalitetnije provode svoje slobodno vreme, te da na praktičan način primene naučeno. Organizatori ove manifestacije bili su Opština Odžaci i Gimnazija i ekonomska škola „Jovan Jovanović Zmaj Odžaci“, u saradnji sa Savezom pronalazača Srbije.
 
Izvor i foto: odzaci.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar