lokacija: Odžaci
objavljeno: 04.03.2019.

Srpski Miletić domaćin Dana edukacije mladih preduzetnika i inovatora

Društvo

U Domu kulture u Srpskom Miletiću održano je takmičenje ″Dani edukacije mladih preduzetnika i inovatora″.

Pred prepunom salom Doma kulture, priliku da predstavi svoje ideje i biznis planove, imalo je oko 150 učenika osnovnih i srednjih škola iz opštine Odžaci, Bač, Кula, Sombor i Apatin.
 
Manifestaciju je otvorio član Veća opštine Odžaci, Slobodan Popović, a nakon uvodne reči, prisutne je pozdravila i predsednica opštine Odžaci, mr Latinka Vasiljković, kao i Slobodan Bata Simić, predsednik Saveza pronalazača Srbije. On je tom prilikom  predsednici opštine Odžaci i članovima organizacionog tima uručio povelje ″Mihajlo Pupin″.
 
Nakon svečanog otvaranja usledio je i takmičarski deo programa, gde su đaci predstavili svoje inovacije. Prvo mesto pripalo je Ekonomsko – trgovinskoj školi iz Кule, drugo mesto osvojili su đaci Osnovne škole ″Bora Stanković″ iz Кaravukova, dok je treće mesto pripalo đacima iz Osnovne škole ″Miroslav Antić″ iz Odžaka.
 
Cilj ove izuzetne manifestacije, bio je da se na jedan dobar način, kroz radionice i izrade biznis planova i prezentovanje poslovnih ideja, deca i omladina podstaknu da što kvalitetnije provode svoje slobodno vreme, te da na praktičan način primene naučeno. Organizatori ove manifestacije bili su Opština Odžaci i Gimnazija i ekonomska škola „Jovan Jovanović Zmaj Odžaci“, u saradnji sa Savezom pronalazača Srbije.
 
Izvor i foto: odzaci.rs
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Sivačko udruženje žena ''Panonija'' jedno je od dobitnika donacije u okviru projekta koje organizuje kompanija Telekom Srbija pod...

Iako su nedavno izašli iz radnih projekata koji su vezani za zimsku službu, Javno komunalno preduzeće "Naš dom"...

Mesna zajednica Donji grad u Kuli organizovaće poslednje nedelje marta akciju podele ranije prikupljene polovne odeće i obuće. Podela...

Apatinske mažoretkinje sastava "KADETI A" prisustvovale su takmičenju Figura Sombor Open 2019, na kom su osvojile 1. mesto....

Iz Osnovne škole "Branko Radičević" Odžaci obaveštavaju roditelje budućih prvaka da će upis u prvi razred početi 1....

U toku je izgradnja kanala Кula - Mali Iđoš. U prvoj fazi je izgrađeno 10 km, u drugoj...