Srezane sve ,,sumnjive'' transakcije - stoji u saopštenju OO 53. Apatinskih ribarskih večeri

Organizacioni odbor 53. Apatinskih ribarskih večeri prezadovoljan je uspehom ove značajne manifestacije. U saopštenju koje su poslali stoje podaci o poseti i učešću, kao i o načinu organizacije i sredstvima koja su uložena. Saopštenje vam prenosimo u celosti:         

,,USPEŠNA ORGANIZACIJA 53. APATINSKIH RIBARSKIH VEČERI

Želimo da konstatujemo veliki uspeh 53. Apatinskih ribarskih večeri. Ove godine se po prvi put vode statistike i analize o dobitima naše opštine. U narednim danima će biti dostupne detaljnije računice, a za sada možemo izneti sledeće ohrabrujuće podatke o poseti i učešću:


•    10 hiljada posetilaca na otvaranju (procena MUP Srbije)
•    ukupno 410 takmičara u kuvanju ribljeg paprikaša
•    oko 900 bajkera na kanalu kod „Bele loze“
•    preko 20 hiljada posetilaca na zatvaranju (procena MUP Srbije)
– od čega veliki broj gostiju iz cele Vojvodine, ali i iz susednih zemalja.


Smatramo da je povećanju posete doprineo atraktivan i dobro planiran program, ali i poboljšan marketinški pristup usmeren ka privlačenju gostiju. Organizaciju 53. Ribarskih večeri pratila je moderna marketinška kampanja, usmerena kako na tradicionalne vidove oglašavanja (bilbord kampanja širom pokrajine), tako i na digitalni marketing.


Naglašavamo da je manifestacija organizovana sa manjim budžetskim sredstvima, što je uslovljeno i lošom situacijom u opštinskoj kasi koju je zatekla nova vlast. Ove godine je izdvojeno približno 6,5 miliona dinara, što je značajna razlika u odnosu na 2015. (8,5 miliona) i 2014. godinu (12,5 miliona). Time je pokazana odgovornost prema novcu građana Apatina, koji je ranijih godina rasipan bez plana, strategije i računa. Ove godine su srezane sve “sumnjive” transakcije, a novac je uložen isključivo u program i marketing, što se odrazilo i na posetu i kvalitet Ribarskih večeri.


Nažalost, moramo se osvrnuti i na određene “političke” krugove u našoj opštini, koji su Ribarske večeri iskoristili za nečasne radnje. Naime, iz političkog računa ili iz čiste zlobe, oni su plasirali glasinu o otkazivanju dugo očekivanog koncerta Šabana Šaulića, nanoseći time veliku štetu ne samo građanima Apatina, već i brendu Ribarskih večeri, turizmu u našoj opštini i našim ugostiteljima. Srećom, ova podmetačina nije uspela, a koncert u nedelju će ostati zabeležen kao jedan od najposećenijih događaja u istoriji našeg grada.


U narednim godinama, pokušaćemo da održimo masovnost manifestacije, posebno u delu koji se tiče priliva gostiju i materijalnih sredstava. Takođe, radićemo na povećanju značaja autentičnih delova programa vezanih za Dunav, riblji paprikaš i alasku tradiciju kao specifičnosti brenda Ribarskih večeri. Za narednu sezonu pripremamo bogat kalendar, mnogo događaja i dobru zabavu, u nameri da Apatin još bolje pozicioniramo na turističkoj mapi regiona.


Organizacioni odbor 53. Apatinskih ribarskih večeri''
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar