Srednja ekonomska škola Sombor na stručnom usavršavanju u Portugalu

U sklopu projekta „Znanje i iskustvo kao motivacioni faktori“ broj ugovora 2018-1-RS01-KA102-000 278, koji se implementira u okviru programa Evropske unije za obrazovanje Erasmus+ 2018, realizovano je stručno usavršavanje metodom posmatranja na radnom mestu (“Job shadowing”) u Portugalu, u periodu od 16.04. do 23.04.2019. godine.

Odabrani učesnici za program mobilnosti 5 zaposlenih u Srednjoj ekonomskoj školi Sombor koji su bili upućeni u na program mobilnosti,  bili su Melita Danilović, Emina Esapović, Goran Gorjanac, Zdravko Ivković i Bojan Subotić.

Tokom šest dana stručnog usavršavanja, oni su bili raspoređeni da prate i posmatraju rad kolega u školi “Agrupamento de Escolas de Barcelos” u Barcelosu. Takođe su  učesnici posetili ugostiteljske objekte u kojima učenici obavljaju školsku praksu i sproveli “job shadowing” i to u restoranima: “Muralha”, “Arcos”, “Barris do Douro”, gde su zajedno sa učenicima učestvovali u izradi tradicionalnih portugalskih jela: “Pastel de Nata”, “Francesina”, “Piletina u vinu”, "Bolo de Bolacha”. Upoznali su se i sa načinom usluživanja istih.  

Učestvovanjem u projektu mobilnosti podstaknut je razvoj ličnih i profesionalnih kompetencija učesnika mobilnosti kao i unapređene jezičkih i komunikacijskih veština.

Novo iskustvo koje su stekli primeniće na unapređenje rada Srednje ekonomske skole Sombor.

Osim radnog dela stručnog usavršavanja, učesnici mobilnosti imali su priliku da se upoznaju i sa kulturno-istorijskim bogatstvom Portugala i to: “Fatima”, “Torre do cimo da villa”, “Torre de Belem”, “Dom Luis”, “ Sao Bento”, “Sao Felix”, organizovanje i proslava uskrsa.

 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar