Srce Bačke-zajedničkim delovanjem za više sredstava
Na Skupštini Lokalne akcione grupe Srce Bačke usvojen je novi Statut organizacije, kojim je uspostavljeno partnerstvo za teritorijalni ruralni razvoj koje obuhvata sva naseljena mesta opština Kula i Vrbas. Ovo je korak ka zajedničkom delovanju ove dve lokalne zajednice za veće šansa da se privuče što više sredstava kako iz pokrajinskih i republičkih organa, tako i evropskih fondova. Dogovorena je zajednička izrada Lokalne strategije ruralnog razvoja. 
 
Na Skupštini su konstituisana su nova tela i organi Udruženja. Novim Upravnim odborom će predsedavati Petar Pejin, a formirana je i Komisija za odabir prioritetnih projekata i Grupa za planiranje. Ovi organi će u saradnji sa lokalnim samoupravama izraditi Lokalnu strategiju ruralnog razvoja za područje koje obuhvata LAG odnosno za naseljena mesta opština Kula i Vrbas.  
 
Osnovna uloga Lokalne akcione grupe je animiranje lokalnih resursa u cilju sprovođenja Lokalne strategije ruralnog razvoja (LEADER pristup) i apliciranje sredstva za izradu Lokalne strategije ruralnog razvoja kao jednog od uslova za povlačenje sredstava iz IPA i IPARD fondova EU. 
 
Lokalna akciona grupa Srce Bačke je do sada realizovala više pokrajinskih i republičkih projekata namenjenih izgradnji kapaciteta i ruralnom razvoju Opštine Kula i aplicirala na dva međunarodna poziva.  
 
 
 
  

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar