Srbobran sve privlačniji stranim investitorima - Nemački Alutec zaposliće 100 radnika, japanski Aquafarm See na proleće pokreće proizvodnju
Lokacija: Srbija i svet
08.11.2020.
Opština Srbobran sve je privlačnija stranim investitorima, a u osim nemačke kompanije Alutec, koja je zakupila deo prostora u okviru kombinata Elan i japanski Aquafarm See kupio je staklenu baštu koja je nekada pripadala ovom poljoprivrednom kombinatu, kaže za eKapiju predsednik opštine Srbobran Radivoj Debeljački.
 
- Alutec, koji se bavi proizvodnjom aluminijumskih delova u automobilskoj industriji je svoje poslovanje u Srbiji realizovao uz pomoć Razvojne agencije. Oni su zakupili deo prostora koji je nekada pripadao Ratarstvu u okviru kombinata Elan. Prema informacijama koje smo dobili od strane kompanije, u planu je zapošljavanje 100 radnika - kaže Debeljački.
 
Ističe da, u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i Razvojnom agencijom Vojvodine, Srbobran česo posećuju investitori koji imaju nameru da ulažu u grinfild ili braunfild lokacije.
 
Jedna od njih je i japanska kompanija Aquafarm See koja je kupila staklenu baštu u nekadašnjem vlasništvu poljoprivrednog kombinata Elan.
 
- Za sada se sprovode pripremne aktivnosti za početak planirane proizvodnje, koja se očekuje na proleće gde se takođe očekuje izvestan broj radnika koji će biti angažovani - navodi Debeljački.
 
Dodaje da je cilj i motivacija lokalnih proizvođača za saradnju sa ovom kompanijom i državom Japan.
 
Aquafarm See je japanska kompanija koju je osnovao Kihachiro Nishiura u Srbiji, 2015. godine, sa, kako se navodi na sajtu ove kompanije, ciljem da proširi poslovnu saradnju između Japana i Srbije.
 
- Naša kompanija je predstavnik Japanskog poslovnog udruženja za jugoistočnu Evropu (JSEEBA) za region Balkana i naši glavni poslovni procesi povezani su s međunarodnom saradnjom sa Japanom - navodi se na sajtu.
 
Ivana Milovanović
Preuzeto: eKapija

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS